Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zeepkruid, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Saponaria ocymoides? De Saponaria ocymoides is ook wel bekend als Zeepkruid. Deze %family% heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Zeepkruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Saponaria ocymoides? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zeepkruid niet!

  • Nederlandse naam: Zeepkruid Wetenschappelijke naam: Saponaria ocymoides Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Saponaria Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee