Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

De bloembollen zijn er!

DE BLOEMBOLLEN ZIJN ER!

Bloembollen bij Tuincentrum Vincent    Bloembollen tuincentrum Vincent Dendermonde  

 

WIE WAT WANNEER?

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Hoe vroeger de bollen worden geplant hoe beter en vroeger ze zullen wortelen en gewas ontwikkelen. De beste periode om ze te planten is aan het begin van de herfst omdat dan de grond nog warm is en voldoende vochtig zodat de bollen snel wortelen, maw nu dus :-). Deze bollen zijn winterhard en kun je gewoon in de grond laten zitten, ze zullen volgend voorjaar gewoon weer uitlopen en bloeien.

Het is dus vanaf nu de tijd om bloembollen te planten om in het voorjaar te kunnen genieten van de mooiste kleuren en geuren in uw tuin. Door de juiste bollen te planten kan je vanaf januari al genieten van een prachtige bloementuin.

Hieronder hebben we een kalender voor jullie gemaakt met de bloeiperiodes van de populairste bloembollen:

Januari - februari: sneeuwklokjes, winterakoniet.
Februari - maart: krokus, lenteklokje.
Maart - april: narcis, sterhyacint.
April: hyacint, blauwe druif.
April - mei: kievitsei, tulp, zomerklokje.
Mei:  lelietje van dalen.
Mei - juni: boshyacint.
Mei t/m juli: sierui.

 

KLEURRIJKE TIP

Wil u genieten van een kleur- en geurrijke border? Kies dan verschillende bloembollen die een andere bloeiperiode hebben, zodat er vanaf februari tot mei/juni wel altijd iets in zijn volle glorie staat te bloeien. Bloembollen kunnen tussen vaste planten in de border worden geplant, maar ook in potten op het terras of balkon. Wees creatief en plant ook eens wat krokussen en kleine narcissen in het gazon.

      

 

DIY FLOWERGIFTS

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef dan eens bloembollen als geschenk!

Voor een verjaardag, als "doopsuiker", een originele weddingfavour of gewoon omdat je de nieuwe buren wilt verwelkomen in de straat. Het kan allemaal én je kan er vooral iets uniek en persoonlijks van maken. En zeg nu zelf, wie wil geen bloemenperk in zijn tuin of bloembak hebben? 

 

    

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.