Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Lavasteen kopen in Dendermonde

Van lavasteen, lava split, substraat, plantaarde tot aan een scala aan sierstenen, in ons uitgebreide assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor een prachtige tuin en vijver. Maar dat is nog niet alles! Bij Tuincenter Vincent bieden we ook deskundig advies op maat voor het aanleggen van vijvers en alle benodigdheden daarvoor.

Bezoek Tuincenter Vincent

Tuincenter Vincent in Dendermonde ligt op maximaal 30 minuten afstand rijden van de volgende plaatsen:

Wat is lavasteen?

Lavasteen is een natuurlijk gesteente dat ontstaat uit vulkanische activiteit. Het wordt gevormd wanneer lava uit een vulkaan stolt en afkoelt. Door dit proces ontstaan poreuze, lichtgewicht stenen met unieke eigenschappen. Lavasteen wordt vaak gebruikt in tuinontwerp vanwege zijn duurzaamheid, goede drainage en esthetische veelzijdigheid. Lava is een gesteente dat bekend staat om zijn zuiverende eigenschappen. In vijverfilters en in lava- of filtervelden van zwemvijvers mag dit niet ontbreken.
 

Waarom lavasteen kopen in Dendermonde?

Lavasteen is een veelzijdig en functioneel element voor elke tuin. Laten we eens kijken naar de voordelen van dit natuurlijke materiaal:

  1. Duurzaamheid: Lavasteen staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen verschillende weersomstandigheden. Het blijft jarenlang mooi en behoudt zijn kleur, zelfs na blootstelling aan de elementen.
  2. Drainage: Dankzij de poreuze eigenschappen van lavasteen biedt het uitstekende drainage voor planten, waardoor wateroverlast wordt voorkomen en de wortels gezond blijven.
  3. Warmteregulatie: Lavasteen absorbeert warmte overdag en geeft het 's nachts geleidelijk af, wat gunstig is voor planten en gewassen, vooral tijdens koudere periodes.
  4. Esthetiek: Met lavasteen kan je verschillende looks creëren, van modern tot rustiek, afhankelijk van de grootte, kleur en toepassing ervan. Het voegt een uniek visueel element toe aan elke tuin.

Ben je dus op zoek naar lavasteen of siergrind in Dendermonde? Bezoek dan Tuincenter Vincent. 

Lavasteen in Dendermonde? Bezoek dan Tuincenter Vincent

Bij Tuincenter Vincent hebben we een breed scala aan lavastenen in Dendermonde beschikbaar, variërend in grootte, kleur en gewicht. Of je nu op zoek bent naar grote stenen voor een vijverrand of fijnere splinters voor decoratieve doeleinden, wij hebben het allemaal. Bezoek dus ons tuincentrum vandaag nog. Ons tuincentrum is gemakkelijk te bereiken vanuit steden in de omgeving zoals Aalst, Sint-Niklaas, Gent en Lebbeke.

Bezoek Tuincenter Vincent

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.