Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Houtpellets

De houtpellets van Plospan en Greenex zijn CO2 neutraal en dus hartstikke milieuvriendelijk. Daardoor houd je het lekker gezellig en warm in huis zonder je zorgen te hoeven maken over het klimaat. De kleine houtkorrels zijn van schoon houtvezel geperst, zonder toevoegingen. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor de moderne pelletkachel. Bestel snel jouw voorraad houtpellets om deze winter op een duurzame manier door te komen.
 
Je kunt kiezen uit losse zakken of paletten.
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Wat is een pelletkachel?

Pelletkachels zijn kachels die warmte opwekken door houtpellets te verbranden. De pellets zijn gemaakt van samengeperst houtafval en zaagsel, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn voor verwarming.
 

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt door automatisch houtpellets in de verbrandingskamer te voeren. Een elektrische ontsteker zorgt ervoor dat de pellets worden aangestoken en vervolgens wordt de verbranding geregeld door een thermostaat die de temperatuur van de kamer meet. Wanneer de temperatuur in de kamer daalt, wordt er meer brandstof toegevoerd, terwijl de toevoer van brandstof wordt verminderd wanneer de temperatuur stijgt.
 
De verbranding van de houtpellets produceert warmte, die wordt overgedragen op de kamer door middel van convectie of stralingswarmte. Sommige pelletkachels hebben ook een ventilator die de warme lucht door de kamer verspreidt, waardoor de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld.
 

Wat zijn houtpellets? 

Houtpellets zijn houten korrels die samengeperst zijn. Het hout van de houtpellets zijn resten van snoeihout, zaagsel maar kan ook van houtspaanders afkomstig zijn. Deze resten worden onder hoge druk samengeperst tot een korrel. Houtpellets zijn geschikt voor houtkachels. Naast dat een houtkachel voor gezelligheid in huis zorgt, is een houtkachel ook CO2 neutraal en stoot fossiele brandstoffen uit. Zo werkt u met een houtkachel ook mee aan een schoner milieu. 

Greenex houtpellets

Houtpellets van Greenex zijn CO2 neutraal en dus hartstikke milieuvriendelijk. De kleine houtkorrels zijn van schoon houtvezel geperst, zonder toevoegingen. Daarom zijn ze bij uitstek geschikt voor de moderne pelletkachel. Bestel snel jouw voorraad Greenex houtpellets om deze winter op een duurzame manier door te komen.

Houtpellets kopen - Tuincenter Vincent

Milieuvriendelijk stoken met de houten pellets van Plospan & Greenex

De houtpellets van Plospan bestaan uit een mix van loofhout en naaldhout. Dankzij de hoge energetische waarde fungeren onze houten pellets perfect als alternatieve brandstof. Wat zijn andere voordelen van pellets?

  • pellets zijn geperst onder hoge druk, waardoor ze een hogere energiewaarde hebben dan een blok hout. Uw kamer of bedrijfsruimte verwarmen met een pelletkachel levert een rendement op van ongeveer 95%;
  • door reststromen als houtsnippers en zaagsel in te zetten voor de productie van pellets, worden ze nuttig gebruikt. Een duurzame brandstof is de uitkomst!
  • pellets kunnen makkelijk voor een lange periode worden opgeslagen. Leg ze op een droge afgesloten plaats, zoals een schuur of garage en u heeft er nog jaren plezier van. Aangezien pellets 3 keer minder volume innemen dan houtblokken, hoeft u zich geen zorgen te maken over een gebrek aan opslagruimte;
  • pellets zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Breng voor meer sfeer- & cadeauartikelen een bezoekje aan ons tuincentrum.

Pelletkachels geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes

Een pelletkachel is niet alleen voor kleine huishoudens een perfecte oplossing, maar verwarmt ook grotere ruimtes, zoals kantoren, bedrijfsgebouwen en zelfs kastelen. Pelletkachels zijn eenvoudig in onderhoud en werken volautomatisch. Dankzij het gesloten systeem heeft u bovendien nooit meer last van rook in de kamer. De pellets van Plospan en Greenex zorgen voor een optimale en schone verbranding, waardoor u zonder zorgen geniet van het gezellige vuurtje. Bij Tuincenter Vincent bestelt u uw houtpellets per pallet. Eén pallet staat voor 56 zakken van bij elkaar 14 kg Plospan of 60 zakken van 15 kg Greenex. Het verbruik is natuurlijk afhankelijk van de precieze soort kachel die u heeft en de stand waarin u deze hebt gezet. Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 1.500 kg aan pellets per jaar. Bestel gemakkelijk de hoeveelheid die u nodig hebt in ons online tuincentrum. Wilt u meer advies over het aantal pellets dat u nodig hebt? Breng dan een bezoek aan ons tuincentrum in Dendermonde en schiet een van onze medewerkers aan.

Houtpellets kopen bij Tuincenter Vincent 

De houtpellets kunt u komen afhalen in ons tuincentrum in Dendermonde, Oost-Vlaanderen, of thuis laten leveren*. Houtpellets leveren wij enkel binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel. De leveringszones en eventuele leveringskosten kan u hier raadplegen. 
 

De houtpellets worden besteld per EURpallet. U betaalt € 10,00 waarborg per EURpallet (bijv. bij bestelling van 2 palletten betaalt u automatisch € 20,00 waarborg voor drie EURpalletten; bij retour van niet beschadigde EURpalletten betalen wij de waarborg terug) 

Bezoek ons tuincentrum

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.