Transportkosten webshop

1. Algemeen

Over het algemeen zijn de verzendkosten € 6,95 per bestelling.*
De cadeaubon wordt gratis geleverd, ongeacht de bestelwaarde. 

De transportkost van elk product wordt weergegeven in het tabblad verzend/transportkosten aanwezig bij elk product. De totale kost aan transport van uw bestelling wordt zichtbaar na het invullen van uw gegevens bij het aanmaken van de bestelling (stap 5 in de winkelwagen).

De artikelen worden over heel België geleverd met uitzondering van zware en grote artikelen zoals: siergrind/split, ecolat/rol, houtpellets, Firestone vijverfolie, tuinhout, schors, bodemverbeteraar, zakken meststof en potgrond, en graszoden (zie punt 2). Leveringen gebeuren enkel in België en worden door onszelf uitgevoerd, door een koerierdienst of door Bpost. 

Leveringen gebeuren op weekdagen. Leveringen op zaterdag worden enkel door onszelf uitgevoerd (enkel op aanvraag en bij meerprijs). Op zondag wordt er niet geleverd.

Binnen de 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling worden de goederen, met uitzondering van deze in punt 2, geleverd. Deze leveringsperiode wordt zo veel mogelijk gerespecteerd. Indien de goederen echter binnen een redelijke termijn vóór of na deze 3 werkdagen worden geleverd, verandert dit niets aan de geldigheid van de bestelling.

Wij garanderen u dat de goederen zorgvuldig worden verpakt en in perfecte staat bij ons vertrekken. Indien tijdens het transport toch beschadiging zou optreden, kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Het transport gebeurt op verantwoordelijkheid van de klant die de bestelling plaatst.

*2. Afwijkende transportkosten en bijzondere leveringsvoorwaarden voor zware en grote artikelen

Siergrind en -split, zowel in zak als in big bag en los, afboordingslatten/rollen van Ecologics, Firestone vijverfolie, tuinhout, schors, houtpellets, bodemverbeteraars, zakken meststof en potgronden, en graszoden worden enkel binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel geleverd. De transportkosten hangen af van het product dat u koopt en de transportafstand. 

De transportkosten zijn de volgende:

 • siergrind/split in zak: afhankelijk van transportafstand, max. € 30,00/per bestelling 
 • siergrind/split in big bag: vaste transportkost van € 65,00/per bestelling, ongeacht de transportafstand binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel
 • siergrind/split los: vaste transportkost van €65,00/per bestelling, ongeacht de transportafstand binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel
 • afboordingslatten/rol: afhankelijk van transportafstand, max. € 30,00/per bestelling
 • Firestone vijverfolie: afhankelijk van transportafstand, max. € 30,00/per bestelling 
 • tuinhout: afhankelijk van transportafstand, max. € 30,00/per bestelling
 • schors big bag, bodemverbeteraar, zakken meststof en potgrond: max. € 30,00/per bestelling
 • schors los: transportkosten zijn verrekend in de prijs per m³
 • houtpellets: max. € 30,00/per bestelling
 • graszoden: transportkosten zijn verrekend in de prijs per m²

De leveringen van de goederen in punt 2 gebeuren binnen de 5 werkdagen op route na ontvangst van uw betaling. Deze leveringsperiode wordt zo veel mogelijk gerespecteerd. Indien de goederen echter binnen een redelijke termijn na deze 5 werkdagen worden geleverd, verandert dit niets aan de geldigheid van de bestelling. Indien u een levering wenst op een specifieke dag kan dit aan een meerprijs van € 30,00/per bestelling. Gelieve ons hiervoor te contacteren via [email protected] of 052/21.14.04.

Vereisten bij levering van bovenstaande producten: 

 • leveringen gebeuren enkel op verharde ondergrond
 • leveringen gebeuren niet op de openbare weg
 • indien levering met vrachtwagen: minimum 3 meter doorgang voorzien

Indien aan deze vereisten niet wordt voldaan, worden de goederen niet gelost. Enkel de chauffeur beslist of de goederen al dan niet kunnen worden gelost. In overleg met de klant kan Tuincentrum Vincent beslissen om de aankoopwaarde van de goederen terug te betalen. De reeds betaalde transportkosten worden nooit terugbetaald.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.