Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vogel & kip

Parkieten in vogelkooiHet houden van vogels & kippen hoeft niet moeilijk te zijn. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat vogels andere behoeften hebben dan bijvoorbeeld knaagdieren, honden en katten. Bij Tuincenter Vincent vindt u gelukkig alles wat uw vogel nodig heeft: van vogelhuisjes tot vogelbadjes en van spiegeltjes tot vogelvoer. Wij helpen u graag op weg door u uit te leggen waar u bij de aanschaf van een vogel, of het nu een parkiet, kanarie of kip is, op moet letten.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Waar een vogelkooi aan moet voldoen

Vogels houden ervan om lekker rond te vliegen en te klauteren. Bespaar dan ook niet op ruimte wanneer u op zoek gaat naar een geschikte vogelkooi. Als u een goede kooi hebt gevonden, is het tijd voor de inrichting.

  • plaats een waterflesje met vers water in de kooi;
  • zorg voor voldoende voederbakjes met een mix van zaden of pelletvoer;
  • vergeet ook geen snacks in de kooi te leggen. Door met snacks te spelen, vermaken vogels zich urenlang en onderhouden ze hun snavels;
  • bedek de bodem met schelpenzand, maïskorrels of houtsnippers;
  • zorg voor genoeg speeltjes om uw vogels bezig te houden. Denk bijvoorbeeld aan knaaghout, zitstokken en schommeltjes. Ook touwtjes met belletjes eraan vallen meestal erg bij vogels in de smaak. Verstop ook eens iets lekkers in een speeltje en wissel het speelgoed af om uw vogel uit te blijven dagen.

KippenvoerBeginnen met het houden van kippen

Ook bij het houden van kippen is een geschikt kippenhok kopen de eerste stap. Zorg voor een nachthok waar uw dieren kunnen slapen en een groot scharrelhok, ook wel ren genoemd, waar uw kippen de ruimte hebben om rond te lopen. In het nachthok is ook een legnest van belang. Dit is een beschutte ruimte waar de kippen hun eieren kunnen leggen. Maak het kippenhok iedere week schoon en ververs op deze momenten ook de bodembedekking. Als voeding heeft u de keuze uit korrels, meel of mix. Raadpleeg onze medewerkers om erachter te komen welke soort voeding het beste geschikt is voor uw vogels. 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.