Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Droogbloemen

Droogbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Ben jij een echte crea bea die graag zelf aan de slag gaat om persoonlijke creaties te maken? Wil je een leuke activiteit voor op een druilerige dag? Of zoek je een origineel cadeau?

Hieronder kan je alvast enkele voorbeelden terugvinden van boeketten die wij kunnen maken voor u. 

In onze winkel kan je nog veel meer droogbloemen vinden. Zoek je iets specifiek? Dan kan je altijd even informeren: info@tuincenter-vincent.be

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen is een term voor alle natuurlijke, gedroogde decoraties. Dit maakt ze ideaal om te gebruiken in een bloemstuk of om aan de muur te hangen. Bloemen worden droogbloemen doordat ze ondersteboven worden opgehangen. Na 2-4 weken zijn ze volledig gedroogd en kunnen ze beschouwd worden als droogbloemen. Belangrijk is wel dat ze tijdens het droogproces in een droge, koele ruimte hangen. Droogbloemen maken kost heel wat tijd, dus bestel jouw droogbloemen online bij Tuincentrum Vincent! Ze worden aangeboden in verschillende samenstellingen. Zo kun je kiezen uit:
 

  • Een droogbloemen boeket;
  • Droogbloemen in een vaas;
  • DIY droogbloemen.

Niet alleen is het leuk om zelf aan de slag te gaan met deze bloemen, je zou er ook een gezellige gezamenlijke activiteit van kunnen maken. Doe bijvoorbeeld ook droogbloemen cadeau! Ze blijven een stuk langer staan en hebben een artistieke uitstraling. Een paar andere natuurlijke gedroogde decoraties kunnen grassen en granen zijn. In combinatie met gekleurde droogbloemen kun je zo een prachtig eigen boeket vormen.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Als we het dan hebben over dat droogbloemen langer meegaan dan ongedroogde bloemen gaat het niet over een aantal dagen meer, maar een aantal maanden en dit kan zelfs oplopen tot een jaar. Hoe lang de bloemen precies meegaan hangt er voornamelijk vanaf waar je ze neerzet. In een redelijk warme ruimte houden ze het rond de 6 maanden vol, terwijl ze het daar tegenover in een koele ruimte tot een jaar kunnen volhouden. Onder het ‘niet meer goed zijn’ verstaan we natuurlijk dat de bladeren uitvallen. In het achterhoofd houdend dat een boeket verse bloemen het zo’n week á 10 dagen volhoudt, zijn droogbloemen een verstandige vervanging. Ze zien er net zo leuk uit (misschien nog wel leuker) en hoeven maar eens in de zoveel maanden gekocht te worden. Een heel stuk vriendelijker voor de portemonnee dus.

 

Huis decoratie

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.