Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kat

Verwen uw kat niet alleen met extra aandacht, maar ook met de juiste voeding en met nieuwe speeltjes. Van krabpalen tot de lekkerste mandjes: op onze dierenafdeling vindt u een groot assortiment kattenspullen om uw viervoeter gelukkig mee te maken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om uw kat of poes te voorzien van een voedzame maaltijd. Of u nu kiest voor het voedsel van Whiskas, Royal Canin of Lara: bij Tuincenter Vincent vindt u het allemaal.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waar u op moet letten bij het kopen van kattenvoer

Uw kat heeft behoefte aan vocht, kwalitatief hoge eiwitten en vetten. Ook bevat goed voer de nodige vitamines en mineralen, zoals zink, vitamine A en calcium. Vaak is natvoer aan te raden, vanwege de hoge concentratie vocht. Als u voor kattenbrokken kiest, is het belangrijk om er op toe te zien dat uw kat voldoende water drinkt. Per kilo lichaamsgewicht heeft een kat ongeveer 40 tot 70 ml vocht nodig. Als uw kat niet voldoende drinkt, kan hij uitdrogingsverschijnselen gaan vertonen.

Waarom uw kat behoefte heeft aan een krabpaal

Een kat kan eigenlijk niet zonder een krabpaal. Als er geen krabpaal is, zal hij al snel alternatieven zoeken in de vorm van een bankstel, tapijt of behang. Zorg er daarom altijd voor dat u er eentje in huis hebt en zet hem op een goed zichtbare plek, zodat uw kat er snel zijn weg naartoe vindt. Een kat gebruikt een krabpaal om:

  • zijn nagels te scherpen;
  • zijn opgekropte woede of agressie kwijt te kunnen;
  • zich goed uit te rekken en strekken;
  • zijn territorium te markeren.

Katten producten koopt u bij Tuincenter Vincent

Welke kattenspeeltjes geschikt zijn voor uw kat

Het juiste kattenspeeltje kiezen is natuurlijk heel afhankelijk van waar uw kat van houdt. Is uw kat een geboren jager die ook nog eens energiek is? Laat uw kat dansen en springen door met een hengel of robotmuis te spelen. Een angstige kat houdt het liever wat rustiger. Maak gebruik van een laserlampje of propjes papier om uw kat uit zijn schulp te laten kruipen. Maak uw kat zelfverzekerder door hem het spelletje aan het einde ook te laten winnen. Bent u naar een specifiek kattenspeeltje op zoek of wilt u een keer onze hele dierenafdeling zien? Breng een bezoek aan Tuincenter Vincent in Dendermonde.

Kom langs! 

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.