Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Wie zijn wij?

Tuincenter Vincent is hét tuincentrum van Oost Vlaanderen. U bent bij ons op het juiste adres voor o.a. tuinmeubelen, BBQ, huis- en tuindeco, binnen- en buitenplanten, waterornamenten en vijverbenodigdheden. Kom voor inspiratie, advies en een uitgebreid assortiment naar Dendermonde en bezoek ons tuincentrum. Bent u op zoek naar een tuincentrum te Dendermonde? Ook dan bent u bij Tuincenter Vincent aan het juiste adres, u vindt ons bij tuincentrum Dendermonde.  

Er was eens ...

Ons bedrijf ontstond in 1924. Toen werden de eerste serres opgericht. Ze deden dienst als enerzijds kwekerij, anderzijds als overwinteringsruimte voor vorstgevoelige planten. Het bedrijfje fungeerde als hoveniersbedrijf voor een nabijgelegen kasteel. In 1951 werden de serres verkocht aan de heer en mevrouw Vincent Van den Eede - Van de Moortel. Vanaf dat moment kreeg de bloemisterij een commercieel karakter. De familie Van den Eede kweekte er toen groente- en perkplanten die ze verkochten op diverse markten in de wijde omgeving. De thuisverkoop was miniem. De jaren die erop volgden nam de thuisverkoop toe. De perkplanten werden belangrijker en de groenteplanten verdwenen.

Vroeger

 

Steeds meer bloemen 

Rond 1960 werden de serres uitgebreid tot een 1000m² kweekserres. Deze periode begon het echtpaar ook kamerplanten te kweken. Vanaf dat moment nam de thuisverkoop zo sterk toe dat de marktverkoop verdween. Al gauw was de familie genoodzaakt kamerplanten elders bij te kopen. Tezelfdertijd kwamen ook andere artikelen aan bod: zijdebloemen, snijbloemen, cache-pots, potgrond en stenen potten. In de jaren zeventig bleef de omzet groeien.

In 1979 bereikte het echtpaar Van den Eede - Van de Moortel de pensioenleeftijd. Bij gebrek aan opvolging werd besloten het bedrijf over te laten. Dat jaar nog werd het bedrijf verkocht aan de huidige eigenaar en zaakvoerder, de heer Luc Eeckhoudt. Het bedrijf bestond toen uit ongeveer 4500m grondoppervlakte waarvan 1200m² serres, een beperkte parking en het overige teeltoppervlakte. Al snel werd besloten niets meer zelf op te kweken en zich toe te leggen op de handel. Eveneens werd het assortiment sterk uitgebreid. De naam 'Vincent', afkomstig van de toenmalige eigenaars, werd behouden. In de veertig jaar tussen de overname (1979) en vandaag hebben diverse uitbreidingen en moderniseringen plaatsgevonden. Tevens is het aanbod uitgebreid naar een compleet tuincenterassortiment, inclusief dierenafdeling.

 

 

Het huidige tuincentrum 

Op dit moment is ons tuincentrum ongeveer 10 000m² groot waarvan ongeveer 4000m² overdekt. De oppervlakte geeft wel een indruk van de grootte van ons bedrijf, maar is zeker niet het belangrijkste. Belangrijkere of minstens even belangrijke facetten zijn: samenstelling van ons assortiment, service, gezelligheid en parkeergelegenheid. Aan deze facetten schenken wij veel aandacht en blijven wij continue werken. Zo staan er voor de komende jaren diverse investeringen op het programma. Telkens met de bedoeling om het zowel voor onze klanten - voor jullie - als voor onze eigen mensen het winkelen en werken aangenamer te maken. Tezelfdertijd streven we ernaar onze klanten voldoende informatie te verschaffen over de aangeboden bloemen, planten en producten en trachten we alle vragen rond huis en tuin zo correct en volledig mogelijk te beantwoorden. Dat zijn écht onze doelstellingen.

Deze formule werkt. Ondanks de crisis groeit onze omzet en het klantenbestand nog steeds. Dit laat ons toe om in de toekomst nog verder te groeien. Mede dankzij onze klanten. 
Woont u in de omgeving van Brussel, Lebbeke of Sint-Niklaas? Ook dan is Tuincenter Vincent uw tuincentrum. Kom gezellig bij ons langs. Wij zien u graag! 

Bezoek ons tuincentrum

 

Kom langs bij Tuincenter Vincent

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.