Vandaag zijn wij helaas gesloten

Paard

Paarden in de weiEen paard als huisdier houden vereist niet alleen ruimte, maar ook de nodige tijd en aandacht. U krijgt er echter ook veel liefde voor terug. Bij Tuincenter Vincent vindt u alles wat u nodig hebt om uw hengst of merrie te verzorgen. Of u nu op zoek bent naar een nieuw zadel of naar goede paardenvoeding: op onze dierenafdeling vindt u een ruim assortiment aan paardenbenodigdheden.

Bezoek Tuincenter Vincent in Dendermonde

Toon filters Verberg filters

Welke voeding het beste is voor uw paard

Paarden die hooi etenEen paard eet veel en dat is ook logisch: niet alleen weegt een volwassen paard ruim 600 kg, een paard moet ook sterk en stevig genoeg zijn om u te kunnen dragen tijdens het rijden. Een paard of pony moet per dag ongeveer 1,5 à 2,5 kg voer per 100 kg lichaamsgewicht binnenkrijgen. Uiteraard bestaan er verschillende soorten voeding. Welke is het meest geschikt voor uw paard?

  • ruwvoer is de basis van iedere paardenvoeding. Denk bijvoorbeeld aan bietenpulp, hooi, snijmaïs of gras. Dit zijn stuk voor stuk voedingsmiddelen die een vezellengte hebben van ongeveer 8 mm. Ruwvoer bevordert het kauwen en draagt bij aan een goede spijsvertering;
  • krachtvoer vormt geen complete maaltijd voor uw paard en is dus alleen als aanvulling te gebruiken. Voorbeelden van krachtvoer zijn muesli, granen en zemelen. Dit zijn stuk voor stuk voedingsmiddelen met een korte vezellengte. Geef uw paard krachtvoer als het met ruwvoer niet op gewicht blijft of als het meer energie nodig heeft voor sportprestaties;
  • supplementen bestaan uit aanvullende vitaminen en mineralen. Moet uw paard herstellen van een ziekte, is het erg nerveus of heeft het extra steun nodig tijdens een zware inspanning? Geef uw paard dan een voedingssupplement.

Uw eigen uitrusting tijdens het paardrijden

Bij de aanschaf van een paard moet u ook een uitrusting voor uzelf aanschaffen. Waar bestaat een goede rijuitrusting uit? Allereerst hebt u een goede rijbroek en stevige rijlaarzen nodig. Een rijbroek voorkomt dat uw benen tegen elkaar schuren en dat u van het zadel afglijdt. Ook een cap is natuurlijk onmisbaar. Deze beschermt uw hoofd wanneer u onverhoopt van het paard af valt. Zorg ervoor dat de cap niet te los, maar ook niet te strak om uw hoofd zit. Wilt u weten wat u nog meer nodig hebt tijdens het paardrijden? Raadpleeg onze medewerkers op de paardenafdeling, ze staan u graag te woord! 

 

Bezoek Tuincenter Vincent

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.