Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Graszoden afhalen & leveren

Wil je je graszoden zo snel mogelijk in huis hebben? Bestel nu online. Graszoden zijn vrij eenvoudig te leggen. Je kunt ze als grasrollen kopen en uit leggen over wat je toekomstige grasveld wordt. Wij kunnen de graszoden bij je thuis afleveren, maar je kan ze uiteraard ook direct bij ons komen ophalen.

 

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Graszoden kopen

Bent u op zoek naar graszoden voor de aanleg van een (nieuw) gazon? Dan bent u bij tuincenter Vincent aan het juiste adres. U kunt bij ons niet alleen graszoden kopen, u bent bij ons ook aan het juiste adres voor advies en tips voor de aanleg van graszoden. U kunt graszoden kopen in de webshop of bij ons in het tuincentrum in Dendermonde. Onze medewerkers helpen u graag!  

Wanneer graszoden leggen?

Graszoden kunt u het hele jaar door leggen, behalve in de maanden als het kan gaan vriezen. Wilt u dat het gras sneller gaat groeien en beter aanslaat? Leg dan graszoden aan als de temperatuur boven de vijftien graden Celsius is. Dan is de grond op de juiste temperatuur en heeft het gras goed de tijd om te groeien. Wij van Tuincenter Vincent raden dan ook de maanden mei tot ongeveer september aan om graszoden aan te leggen. 

Graszoden kopen? | Bestel Online | tuincenter-vincent.be

Hoe graszoden leggen?

Een vraag die bij veel mensen naar boven komt als we het hebben over graszoden is de vraag: 'Hoe leg ik graszoden?'. Wij van Tuincenter Vincent geven hier dan ook graag een antwoord op. Gelukkig is de aanleg van graszoden voor veel mensen niet moeilijk. Het eist alleen een goede voorbereiding en een goede nazorg wilt u een mooi gazon krijgen. Bij het aanleggen van graszoden is het van groot belang dat de graszoden meteen bij aflevering geplaatst worden. Zorg er dus voor dat de grond klaar is voor de graszoden. De volgende 5 stappen helpen met het aanleggen van graszoden:

  1. Zorg ervoor dat de graszoden strak tegen elkaar aanliggen;
  2. De graszoden dienen de grond eronder goed te raken, rol daarom de graszoden goed aan zodat deze de ondergrond goed raken; 
  3. Verstrooi wat potgrond rondom de naden van de graszoden, dit zorgt ervoor dat de graszoden aan elkaar gaan groeien;
  4. Zorg voor voldoende water; van veel water gaan de graszoden goed groeien;
  5. Wacht een aantal weken (2 tot 3 weken) voordat u op het gras gaat lopen. De graszoden hebben tijd nodig om vast te groeien. Til na een aantal weken een klein hoekje op om te kijken of het gras vast is gegroeid. Pas dan weet u of u op het gras kunt lopen. Zorg gedurende deze periode ervoor dat de graszoden goed nat blijven. Besproei deze daarom elke dag met voldoende water. 

Bekijk ook onze handige video hieronder over 'graszoden aanleggen' zo wordt het stap voor stap aan u uitgelegd en voorgedaan! Of lees onze handige handleiding 'hoe een gazon aanleggen?'. 

Online graszoden bestellen 

Bestel nu graszoden online in onze webshop en krijg de graszoden thuis geleverd. De levering van graszoden gebeurt in een beperkte straal rond Dendermonde. De leveringszones kunt u bij het product raadplegen in het tabblad leveringszones.

  • Betaling bij bestelling: NIET BETAALD = NIET BESTELD
  • Bestellen uiterlijk dinsdag voor 20 u.
  • De graszoden dienen onmiddellijk te worden gelegd. In geval van levering wordt er met de klant een levermoment afgesproken.

Vragen? Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de aanleg van graszoden. 

Handleiding 'Hoe een gazon aanleggen met graszoden?'

Alles voor een mooi gazon

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.