Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

DIY bloemen

Het wordt steeds meer trendy; creatief bezig zijn! Zo kunt u ook zelf een verzonken bloemenvaas maken. Een bloem in het water ziet er niet alleen kunstig uit, maar het is ook een soort illusie dat de bloem in de vaas zweeft. Verlicht de bloemenvaas met een mooie lichtje of laat een lamp erop schijnen voor een extra bijzonder effect.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Hoe gebruik ik een verzonken bloemenvaas?

Dit DIY-project is vrij simpel en een ware besparing voor uw portemonnee. Met de juiste verzorging hoeft u niet meer wekelijks een nieuw bloemboeket te kopen, maar kunt u voor een langere tijd genieten van een eigen gemaakt werkje. Maar hoe moet dat nu? Hoe maak ik mijn eigen verzonken bloemenvaas? Wij leggen het stap voor stap voor u uit.

  • Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke bloem u in de vaas wil doen en daarop het formaat van de vaas af te stemmen. Kies voor een S, L of XL en maak hem af met een deksel.
  • Maak voordat je begint de vaas goed schoon, zodat er geen vlekjes meer aanwezig zijn.
  • Vul de vaas vervolgens met gedestilleerd water en pak de gewenste bloem erbij.
  • Knip de bloem schuin af op de lengte die nodig is voor de vaas.
  • Bevestig de steel vervolgens aan de daarvoor bedoelde bodem. Deze is te herkennen aan de kleine steel met het knijpertje eraan.
  • Laat hem vervolgens in het water zakken, bevestig de deksel en voila!

Hoe houd ik het water helder?

Hoe lang de bloemen precies goed blijven wisselt per bloemsoort, waar ze staan en hoe ze verzorgd worden. Het mooiste is natuurlijk als het water helder blijft, maar het kan soms een gelige kleur krijgen. Gooi niet gelijk de bloem weg, maar los het op met een paar druppeltjes chloor. Een andere manier om het water weer helder te krijgen is door van tevoren een paar druppels bleekwater en een theelepel suiker aan het water toe te voegen (dit geldt voor 1 liter water).

Huisdecoratie Snijbloemen

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.