Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Gardena Druppelsysteem

Het is belangrijk dat u de planten in de tuin, in de moestuin, op het terras of balkon op een zo efficiënt mogelijke manier water geeft. Water is immers een kostbaar goed dat spaarzaam moet worden gebruikt. Elke druppel telt. Gardena heeft daarom de slimme wateroplossing MicroDrip ontwikkelt die ervoor zorgt dat er elke waterdruppel goed wordt benut.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 43 producten

Wat is het Gardena MicroDrip systeem?

Een plant heeft niet teveel, maar ook niet te weinig water nodig. Een besproeiingssysteem waarbij u iedere plant de juiste hoeveelheid water kunt geven, is het MicroDrip systeem van Gardena. Dit bewateringssysteem helpt u om uw planten goed te verzorgen en te onderhouden, en zorgt voor:

  • een besparing op water en dus ook geld. Door de afstelbare druppelkoppen en druppelbesproeiing kunt u tot wel 70% water besparen. Het systeem gebruikt precies de juiste hoeveelheid water;
  • een besparing in tijd en een gemakkelijke en effectieve manier van water geven. Door het MicroDrip systeem komt het water terecht bij de plantwortels;
  • een verbeterde groei en gezondheid van de planten. In vergelijking met traditionele bewateringssystemen geven planten een hogere opbrengst en ontwikkelen ze minder plantenziektes.

Het MicroDrip systeem van Gardena is dé druppelirrigatie die zorgt voor een nauwkeurige besproeiing van uw planten met elk hun verschillende waterbehoefte. Deze druppelirrigatie is veelzijdig toepasbaar, eenvoudig te plaatsen en kunt u ook gemakkelijk verplaatsen. U kunt dit systeem zowel installeren in de sier- en moestuin, als in de serre, op balkon of patio.

micro drip tuincenter vincent

Een druppelirrigatie voor de moestuin

Wilt u bloembedden of de moestuin zorgeloos en waterbesparend besproeien? Dan haalt u toch een kant-en-klare Gardena MicroDrip System Start Set in huis? Hierin zitten alle onderdelen die nodig zijn voor de bewatering van uw groente- en fruitplanten. U verbindt het basisapparaat via een slang met de waterkraan en de planten worden zachtjes besproeid via het leidingsysteem met hierop de juiste sproeiers. Alle onderdelen kunt u snel en makkelijk met elkaar verbinden. Aanpassingen en uitbreiding zijn ook mogelijk. Bovendien kunt u op dit bewateringssysteem een besproeiingscomputer installeren om het watergeven volledig automatisch aan te sturen en te regelen. Zo voorkomt u dat er gepast en niet onnodig water wordt gegeven. Het MicroDrip systeem van Gardena is een handig en flexibel systeem!

Automatische bewatering voor planten en hagen

Ook voor planten in rijen, zoals hagen, en voor planten op terras en balkon is het mogelijk om een waterbesparende bewatering te voorzien. Uw haagplanten krijgen via de druppelaars direct water bij de wortels. De hoeveelheid water kunt u per plant doseren, zodat er geen water wordt verspild. De druppelaars kunnen dankzij de labyrinttechnologie met drukregelaar niet verstoppen. 

Gardena duizenddruppelslang

Wenst u geen MicroDrip systeem, maar enkel een eenvoudige druppelslang? Dat hebben wij ook in ons Tuincentrum in Dendermonde. De duizenddruppelslang van Gardena is zeer geschikt voor waterbesparende besproeiing van rijen planten. De druppelslang is klaar voor aansluiting met alle aansluitstukken van het Original Gardena System en kunt u inkorten of verlengen naar uw wensen.

Planten water geven tijdens de vakantie

Bent u op vakantie of lange tijd afwezig? Dan hoeft u voortaan geen beroep meer te doen op uw buren of familie om de planten water te geven. U kunt enerzijds kiezen voor een waterdispenser in kunststof of terracotta die u bij de plant in de pot prikt. De dispenser geeft het water druppelsgewijs vrij aan de wortels van de plant.
Anderzijds kunt u ook kiezen voor het MicroDrip systeem waardoor u meerdere planten tezelfdertijd kunt water geven. Bewateren met het MicroDrip systeem voor terras en balkonplanten is zelfs mogelijk zonder waterkraan en zonder elektriciteitsvoorziening!

Welk MicroDrip product heb ik nodig?

Weet u niet zeker welk MicroDrip systeem of producten u nodig heeft? Surf dan naar de MicroDrip systeem adviseur van Gardena, beantwoord de vragen en ontvang uw persoonlijke lijst van MicroDrip producten die u nodig heeft. Breng uw lijstje mee naar Tuincentrum Vincent in Dendermonde en onze vakspecialisten helpen alles te verzamelen. Alle MicroDrip producten hebben wij of in voorraad of kunnen wij makkelijk voor u bestellen.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.