Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinpompen

Een tuinpomp wordt meestal gebruikt voor het besproeien van de tuin. Tuincentrum Vincent heeft handige en betrouwbare oplossingen voor de watervoorziening voor elke toepassing.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Mijn tuin besproeien

Als u bijvoorbeeld uw tuin wilt besproeien, dan zijn er verschillende manieren voor de watertoevoer:

  • voor eenvoudig gebruik van regenwater uit regentonnen gebruikt u een regentonpomp die automatisch in- en uitschakelt;
  • voor het oppompen van water uit diepe putten waarin de pomp in het water wordt geplaatst, gebruikt u een robuuste en krachtige dompelpomp;
  • voor allround tuinbesproeiing met behulp van sprinklers, sproeiers en druppelsystemen gebruikt u een tuin- of besproeiingspomp met veilige pompfuncties.

tuinpomp tuincenter vincent

Wat is een besproeiingspomp?

Een tuinpomp of besproeiingspomp is een zelfaanzuigende pomp die geschikt is voor praktische en veilige beregening of irrigatie van de tuin. Met de pomp kunt u zowel leidingwater, putwater als vijverwater aanzuigen. De pomp is voorzien van een aanzuigaansluiting en persaansluiting. Aan de aanzuigsluiting wordt een aanzuigslang gekoppeld die in de waterbron hangt en de pomp voorziet van water. Deze aanzuigslang mag gemeten vanaf de pomp maximaal 8 meter diep komen te hangen. 8 meter is namelijk de maximale aanzuighoogte van deze pomp. De persaansluiting op de pomp verdeelt dan onder druk het opgepompte water doorheen de gekoppelde afvoerslang naar één of meerdere sproeiers of sprinklers. Vaak zijn er twee uitlaten op de pomp, zodat u twee afvoerbuizen heeft om meerdere bewateringssystemen tezelfdertijd te laten werken.

Hoe een besproeiingspomp installeren?

De tuinpomp moet droog en idealiter naast de bron worden opgesteld. Gaat u water gebruiken dat niet volledig zuiver is zoals regenwater, dan plaatst u best een voorfilter. Deze filter wordt tussen de aanzuigslang en de pomp geplaatst en houdt vaste deeltjes zoals zand tegen. Op deze manier blijft uw pomp in goede staat. Een aantal pompen in ons assortiment zijn ook uitgerust met een geïntegreerde filter die de pomp beschermt tegen vuildeeltjes en die u makkelijk kunt reinigen.

Bij de installatie is het belangrijk dat u het hele circuit luchtdicht afsluit. Wanneer er lucht in de aanzuigslang zit, kan de pomp niet de volledige capaciteit leveren. Indien dit toch is gebeurd, dient u de slang te ontluchten.

De pomp koelt zichzelf met het water dat ze aanzuigt. Het is dus belangrijk om er zeker van te zijn dat de pomp enkel draait wanneer ze aan water kan. Als de pomp draait zonder water en dus droogloopt, is dit funest voor de pomp. Gelukkig zijn al heel wat pompen in ons assortiment uitgerust met een droogloopbeveiliging waardoor de pomp automatisch uitschakelt bij drooglopen.  

Welke waterpomp kiezen?

De besproeiingspomp onder de waterpompen is een robuuste pomp met een veilige pomptechnologie, geringe afmetingen en gewicht, en eenvoudig in gebruik. De ideale pomp voor het beregenen van een grote tuin of gazon. Hou er echter rekening mee dat wanneer u de stekker van de besproeiingspomp in het stopcontact stopt, de pomp begint te pompen. Van zodra u de stekker uit het stopcontact haalt, schakelt de pomp uit. De pomp blijft dus continue draaien. Dit is niet handig voor bepaalde toepassingen. Denk hierbij aan watervoorziening voor het toilet, wasmachine of een buitenkraan. In deze gevallen kiest u beter voor een hydrofoorpomp die automatisch in- en uitschakelt naargelang de waterbehoefte.

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp is een eigenlijk een besproeiingspomp uitgerust met een drukschakelaar en eventueel een drukvat. Zo wordt uw tuinpomp een actieve besproeiingspomp.

Filter- en beeklooppompen of fonteinpompen voor waterbeweging

Elke besproeiingspomp kan zonder problemen drie uren opeenvolgend draaien. Maar u zoekt een pomp die continue moet draaien en moet zorgen voor waterbeweging? Dan raden wij aan om een pomp te kiezen uit onze filter- en beeklooppompen of fonteinpompen.

In ons assortiment aan waterpompen heeft u een ruime keuze aan pompsoorten die geschikt zijn voor een bepaalde toepassing en aansluiten bij uw specifieke noden. In ons tuincentrum in Dendermonde voeren wij de merken Gardena, Oase en DAB. Stuk voor stuk pompen van hoge kwaliteit waarover onze vakspecialisten u graag meer vertellen en u helpen de juiste keuze te maken.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.