Vandaag zijn wij helaas gesloten

Gas BBQ

Met één druk op de knop is een gas BBQ gereed. Nodig die vrienden maar snel uit! Kom naar Tuincentrum Vincent, gelegen tussen Aalst en Sint Niklaas, ontdek het ruime gamma aan BBQ's. Ook gasflessen zijn bij ons verkrijgbaar!

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Verschil tussen gasbarbecue en elektrische bbq

Als het lenteseizoen weer is aangebroken, ziet u ze ineens overal opduiken: barbecues in allerlei soorten en maten. Van gasbarbecues tot houtskool bbq’s en van grote apparaten tot kleine grillstelletjes: bij Tuincenter Vincent kijkt u gegarandeerd uw ogen uit. Maar wat is nu precies het verschil tussen een elektrische barbecue en een gas BBQ? Wij leggen het graag aan u uit:

  • een elektrische bbq vergt weinig voorbereiding en vereist eigenlijk alleen een stopcontact. Omdat deze barbecues zo compact zijn, passen ze gemakkelijk op het balkon. Bovendien komt er weinig rook vanaf;

  • een gasbarbecue is met één druk op de knop aan te zetten. U moet enkel een gasfles op uw bbq aansluiten. Het grote voordeel is dat u mobieler bent, omdat u niet afhankelijk bent van een stopcontact. Daarnaast hebt u een grotere grill met meer mogelijkheden om te koken, bakken, wokken, grillen, noem maar op!

Hoe maak ik een gas BBQ schoon?

Waar grillen en bakken op de bbq hartstikke leuk is om te doen, zit er ook een minder leuke kant aan barbecueën: het schoonmaken. Hoe zorgt u ervoor dat uw gas bbq zo lang mogelijk meegaat en na ieder gebruik weer prachtig glimt? 

  • tref vooraf al maatregelen om te voorkomen dat het rooster na gebruik vol zit met aangebrande etensresten. Smeer het rooster in met citroensap en zonnebloemolie;

  • wacht even tot de BBQ een beetje is afgekoeld en ga dan gelijk aan de slag met het verwijderen van aangekoekte resten en vuiligheden. Gebruik hiervoor een staalborstel;

  • vergeet niet om ook de behuizing goed schoon te maken. Doe dit met behulp van een zachte doek en nooit met schuursponsjes om zo beschadigingen te voorkomen.

Waar koop ik een gas bbq? 

Tuincenter Vincent biedt een uitgebreid assortiment houtskool barbecues en gas barbecues waar u deze zomer heerlijk op kunt grillen! Daarnaast adviseren onze experts u ook graag over de juiste reinigingsmiddelen om uw bbq er na ieder gebruik weer als nieuw uit te laten zien. Bekijk ons assortiment online of kom langs.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.