Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Houtskool BBQ

Staat u op het punt een houtskool barbecue te kopen? Tuincentrum Vincent heeft een uitgebreid assortiment houtskool BBQ's om u de beste BBQ ervaring te bieden. In onze webshop vindt u een beperkt aanbod. Naast ons vakkundig personeel dat u graag met raad en daad bijstaat.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Hoe werkt een houtskool barbecue?

Hoewel gasbarbecues en elektrische barbecues ook steeds meer in opkomst zijn, blijft de houtskool bbq voor velen toch de enige ‘echte’ barbecue. Dat komt zeker door de authentieke uitstraling van de houtskoolblokken, maar ook doordat houtskool heel snel warm wordt en u daardoor in staat stelt snel en grondig te grillen. Maar hoe werkt een houtskool bbq nou eigenlijk precies?

  • leg de hete houtskolen aan één kant van de bbq, zodat u tijdens het barbecueën een hete en wat minder hete zijde hebt om op te grillen;

  • gebruik aanmaakblokjes om uw bbq aan te steken. Leg deze onderin. Doe dit 45 minuten voordat u met barbecueën wil beginnen;

  • steek de blokjes aan met een lucifer en wacht tot de kolen of briketten beginnen te gloeien;

  • leg dan het eerste stuk vlees op de BBQ. Gebruik een tang en geen vork om het vlees te draaien.

Onderhoud van uw houtskool BBQ

Om er zeker van te zijn dat uw houtskool barbecue zo lang mogelijk meegaat, is goed onderhoud van groot belang. Maak het grillrooster na ieder gebruik schoon. Doe dit als het rooster aardig is afgekoeld, maar nog niet helemaal koud, met behulp van een borstel. Hiermee haalt u gemakkelijk de etensresten en het as weg. Geef uw barbecue ook regelmatig een uitgebreide schoonmaakbeurt. Schraap alle vuiligheden weg die zich op de bodem van de BBQ bevinden en leg het rooster in een sopje. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel om de laatste hardnekkige vuiligheden weg te poetsen. Maak gebruik van een speciale beschermhoes voor uw bbq om hem na gebruik weer veilig op te bergen.   

Ruim aanbod gasbarbecues en houtskool bbq’s

In het aanbod van Tuincenter Vincent vindt u een grote hoeveelheid bbq’s om optimaal te kunnen genieten van het warme weer: van elektrische barbecues tot authentieke houtskool bbq’s. Bekijk ons assortiment gemakkelijk online of breng een bezoekje aan ons tuincentrum.

 
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.