Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Schermen

Een tuinscherm garandeert u, in elk seizoen, de nodige privacy en veiligheid. Bovendien bezit hout de natuurlijke eigenschap om geluid te dempen. U wil liever een decoratieve tuinwand creëren? Combineer dan schermen met hekwerk en klimplantroosters ... Ons professioneel plaatsingsteam kan uw tuinschermen tegen vergoeding plaatsen. Plaatsen is mogelijk in een straal van 10 km rond Dendermonde.

 

Toon filters Verberg filters

Het voordeel van een tuinscherm

Schermen en schuttingen bezitten verschillende voordelen die uw tuin zeker goed zullen doen. Een aantal van deze voordelen:

 • met een tuinscherm bent u beschermd tegen de wind. Zo is het zelfs op koele lentedagen nog altijd heerlijk vertoeven in uw tuin;

 • ook het geluid van verkeer of buren wordt met een scherm gedempt. Heerlijk in de tuin zitten om ongestoord een boek te lezen is dus weer mogelijk;

 • een tuinscherm geeft u volop privacy. Natuurlijk is het leuk om soms een praatje te maken met uw buren of toevallige voorbijgangers, maar met een schutting of scherm is het ook mogelijk om u even helemaal terug te trekken wanneer u daar zin in hebt;

 • een scherm is niet alleen handig, maar ook mooi! Een trellisscherm heeft niet alleen een mooie uitstraling van zichzelf, maar kan ook nog eens prachtig worden ‘aangekleed’ met klimop of andere klimplanten. 

Hoe plaats je een tuinscherm?

Het voordeel van een kant-en-klaar tuinscherm is dat u minder hoeft te schroeven en boren dan wanneer u uw schutting helemaal zelf in elkaar zet. Toch heeft ook het plaatsen van schermen best wat voeten in de aarde. Hoe gaat u te werk?

 • bereken allereerst hoeveel palen en schermen u nodig hebt. Maak een schets om voor uzelf het overzicht te bewaren;

 • egaliseer de grond waar u uw schutting wil plaatsen;

 • zet de buitenste twee palen op hun plek. Span vervolgens een lijn tussen de palen;

 • bepaal de plaatsen van de tussenpalen en graaf voor iedere paal een gat van zo’n 30 cm;

 • zet de palen in de gaten en stamp ze een paar keer stevig aan met de achterkant van de paalhamer;

 • monteer het tuinscherm met behulp van verbindingshoekjes aan de palen;

 • plaats indien nodig nog een poort of hekje om uw tuinscherm af te maken.

De duurzaamheid van tuinschermen

Hoe lang een tuinscherm meegaat, hangt uiteraard af van het materiaal. Houten tuinschermen zijn veelzijdig en gaan over het algemeen lang mee. Geïmpregneerde houtsoorten als vuren en grenen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Combineer uw houten tuinscherm met mooie houten bloembakken om de natuurlijke uitstraling van uw tuin te versterken. Bent u benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk ons assortiment online of breng een bezoekje aan ons tuincentrum in Dendermonde.

OPGELET! Tuinhout leveren wij enkel binnen de driehoek Gent - Antwerpen - Brussel. De leveringszones kunt u bij elk product raadplegen in het tabblad leveringszones. 
Wij maken graag een offerte voor een levering buiten deze zones. Contacteer ons gerust: info@tuincenter-vincent.be of 052/21.14.04

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.