Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren is erop gericht om het natuurlijke evenwicht in stand te houden met uitsluitend natuurlijke middelen. Met een beetje extra aandacht van uw kant en met behulp van deze tips, laat u de ingebouwde weerstand van de natuur zijn werk doen.

Natuurlijke meststoffen
Bij uw tuincentrum vindt u verschillende biologisch-organische meststoffen. Zo zijn er meststoffen voor algemeen gebruik, maar ook speciaal voor het gazon. Deze meststoffen zijn samengesteld uit hoogwaardige dierlijke en plantaardige materialen. Ze stimuleren het bodemleven, waardoor de planten continu kunnen beschikken over de noodzakelijke voedingsstoffen.
Uw tuinadviseur zal u graag vertellen hoe en in welke doseringen u deze meststoffen het beste toe kunt passen.

Kalk
De micro-organismen en bacteriën die onmisbaar zijn voor een gezond bodemleven, sterven af wanneer de grond verzuurt. Dat gebeurt als de planten de voeding opgebruikt hebben. Ook de zure regen is van invloed op dit proces.Kalk is van oudsher hét middel om verzuring tegen te gaan. Gebruik minstens een keer per jaar een kalkmeststof die is verrijkt met actieve micro-organismen.
Kalk kunt u zowel in de herfst als in het vroege voorjaar verwerken.

Compost
Een uitstekende biologisch-organische meststof en bodemverbeteraar maakt u zelf uit keuken- en tuinafval. Om snel goede compost te krijgen, kunt u uw composthoop het beste opzetten op een zonnige plaats. Gebruik altijd verschillende soorten afval door elkaar en vermijd met name grote hoeveelheden gras. Met behulp van speciale compostversnellers heeft u in acht weken uw eigengemaakte compost. Zie voor meer informatie over compost maken onze aparte composttip.

Biologische bestrijdingsmiddelen
Bij uw tuincentrum vindt u een aantal biologische middelen tegen plantenziekten en ongedierte en natuurlijk krijgt u uitgebreide informatie over dit onderwerp. Hier alvast een tip: biologische middelen werken het beste als u ze preventief gebruikt. Wacht dus bijvoorbeeld niet totdat uw rozen meeldauw of luis hebben, maar behandel ze vooraf. Kies hiervoor een warme dag, want warmte bevordert de werking van biologische bestrijdingsmiddelen.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over biologisch tuinieren wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.