Tuinplant van de maand april: Campanula

Tuinplant van de maand april: Campanula

De Campanula is een zeer gemakkelijke plant, die snel kleur en sfeer in je tuin brengt. Daar kun je lang plezier van hebben!  Het kruipklokje blijft lager en is daardoor een goede bodembedekker én ook erg leuk in een hangpot. De klokjesbloem groeit wat meer omhoog, maar zal zich ook snel verspreiden in je tuin. Het maakt deze plant de ideale Tuinplant van de (lente)maand.

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze op bepaalde plaatsen (meestal op het zuiden, want daar schijnt de meeste zon!) een natuurlijk hangend tapijt vormt over rotsformaties. Als Repelsteeltje, die haar prachtige lange haar uit de toren liet hangen waarin ze door een boze heks was opgesloten, groeien daar de frisgroene stengels met prachtige klokvormige bloemen rijkelijk in de natuur. In het door de gebroeders Grimm geschreven sprookje lokte Repelsteeltje met haar gezang een aantrekkelijke prins, die via haar lange haar de toren binnenklom. De Campanula wil met haar fraaie bloemen de lente, of tenminste het lentegevoel, jouw tuin binnenlokken.

Snelle groeier
Dat kost haar amper moeite, want de Campanula is een snelle groeier. Plaats haar in een fraaie (hang)pot op uw terras of plant ze in volle grond en met de juiste verzorging groeit ze in no time uit tot een indrukwekkende (hang)plant. Die verzorging bestaat uit niet meer dan eens bijgieten indien ze in pot staat en dagen geen regen geven. De Campanula staat het liefst in de halfschaduw en is winterhard. Ze zal je wekenlang belonen met haar karakteristieke klokvormige, lila of witgekleurde bloemen.

Licht en vrolijkheid

Ze staat het liefst in de halfschaduw en is winterhard. Ze zal je wekenlang belonen met haar karakteristieke klokvormige, lila of witgekleurde bloemen? En dit jaar na jaar. Wat een droom.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plantstaanders zijn helemaal in!

Planten 

 

Plantenstandaards zijn stoer en helemaal in!

 

Lees meer...
Kruiden? Natuurlijk biologisch!

Op zoek naar kwalitatieve kruidenplanten?
Lees dan zeker even verder over het kruidenaanbod van Puur Aroma in ons Tuincentrum te Dendermonde.

Lees meer...
Haal het voorjaar in huis met een nieuwe kamerplant

Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Plus nieuwe trends voor binnen en buiten. Het is tot nu toe helaas nog niet echt stralend voorjaarsweer, dus laten we ons interieur eens een trendy opfrisser geven.

Lees meer...
Slakkenbestrijding 2.0

Heerlijk, al dat frisse groen dat nu weer in de tuin en in potten op terras en balkon opkomt! Helaas vinden slakken dat ook. Letterlijk! Hoe bescherm je je mooie tuin- en potplanten nu tegen die slijmerige naaktslakken en huisjesslakken?

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.