Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand april: Campanula

Tuinplant van de maand april: Campanula

De Campanula is een zeer gemakkelijke plant, die snel kleur en sfeer in je tuin brengt. Daar kun je lang plezier van hebben!  Het kruipklokje blijft lager en is daardoor een goede bodembedekker én ook erg leuk in een hangpot. De klokjesbloem groeit wat meer omhoog, maar zal zich ook snel verspreiden in je tuin. Het maakt deze plant de ideale Tuinplant van de (lente)maand.

De verklaring van haar naam is te herleiden naar de vorm van haar bloemen: Campanula is Latijns voor ‘klokje’. Oorspronkelijk stamt ze uit Noord-Italië, waar ze op bepaalde plaatsen (meestal op het zuiden, want daar schijnt de meeste zon!) een natuurlijk hangend tapijt vormt over rotsformaties. Als Repelsteeltje, die haar prachtige lange haar uit de toren liet hangen waarin ze door een boze heks was opgesloten, groeien daar de frisgroene stengels met prachtige klokvormige bloemen rijkelijk in de natuur. In het door de gebroeders Grimm geschreven sprookje lokte Repelsteeltje met haar gezang een aantrekkelijke prins, die via haar lange haar de toren binnenklom. De Campanula wil met haar fraaie bloemen de lente, of tenminste het lentegevoel, jouw tuin binnenlokken.

Snelle groeier
Dat kost haar amper moeite, want de Campanula is een snelle groeier. Plaats haar in een fraaie (hang)pot op uw terras of plant ze in volle grond en met de juiste verzorging groeit ze in no time uit tot een indrukwekkende (hang)plant. Die verzorging bestaat uit niet meer dan eens bijgieten indien ze in pot staat en dagen geen regen geven. De Campanula staat het liefst in de halfschaduw en is winterhard. Ze zal je wekenlang belonen met haar karakteristieke klokvormige, lila of witgekleurde bloemen.

Licht en vrolijkheid

Ze staat het liefst in de halfschaduw en is winterhard. Ze zal je wekenlang belonen met haar karakteristieke klokvormige, lila of witgekleurde bloemen? En dit jaar na jaar. Wat een droom.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Plant nu wuivende siergrassen

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.