Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

UVC filters

Wilt u glashelder water zonder vertroebeling? Plaats dan zeker een UVC-voorzuiveringsapparaat. Het UV-toestel verwijdert de kleinste algen en kiemen. Als het water vervolgens door de filter wordt gevoerd, zorgen de filtermousses voor het opruimen van de overige ongewenste stoffen. 

Kom langs bij Tuincentrum Vincent in Dendermonde, Oost Vlaanderen, en ontdek onze vijverafdeling. Onze vijverexperts vertellen u graag welke combinatie van filterpomp, UVC-voorzuiveringsapparaat en vijverfilter geschikt is voor uw vijver. 
052/21.14.04 of info@tuincenter-vincent.be

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten

Wat is een UVC-toestel?

Een UVC-toestel wordt vaak aangedragen als de beste oplossing tegen zweefalgen in uw vijver. UVC-toestellen komen vaak ook goed van pas bij het creëren van een gezond biologisch evenwicht in vijvers waar dit moeilijk lukt. Hieronder vallen bijvoorbeeld vaak vijvers met veel vissen of weinig zuurstofplanten. De werking van een UVC-toestel is simpel: in het toestel zit een UVC-lamp en het water wordt door het filter langs de lamp geleid. Het UV-licht doodt ziektekiemen, zweefalgen en schimmels die in het water zitten. Het filter in het toestel haalt vervolgens de rest van de vuildeeltjes uit het water en zo wordt uw vijver in een handomdraai prachtig helder. Doordat er dankzij het UV-licht ook minder ziektekiemen in het water zitten wordt uw vijver naast helderder ook nog eens gezonder en zullen planten en vissen langer leven.

Een nadeel van het gebruik van een UVC-toestel is dat het naast schadelijke organismen ook nuttige organismen kan doden. Daarom wordt aangeraden om twee keer per jaar extra vijverbacteriën aan uw vijver toe te voegen, zodat het biologisch evenwicht in uw vijver goed blijft.
 

Een UVC-vijverfilter plaatsen

Het is raadzaam uw UVC-vijvertoestel alleen te plaatsen in combinatie met een biologisch vijverfilter. Zo krijgt u naast gezond ook mooi helder water en kunt u extra veel van uw vijver genieten.

Het filter kan zowel voor de UV-lamp als erachter worden geplaatst. Beide opties zijn mogelijk, zolang u de lamp en het filter maar achter de pomp worden geplaatst. Als u het filter voor de UV-lamp plaatst, kan de lamp makkelijker bij de zweefalgen komen, aangezien het water van tevoren is gereinigd. Het plaatsen van het filter na de UV-lamp in het toestel zorgt ervoor dat de dode zweefalgen meteen uit het water kunnen worden gefilterd. Vaak wordt bij het maken van deze beslissing ook gekeken naar het filtermechanisme en hoe dit werkt. De mogelijkheden zijn divers, dus kies de oplossing die het beste bij u en uw vijver past.
 

Wattage UVC-vijverfilter

Het wattage van de UV filter bepaalt de sterkte van de lamp. Meestal is 1 watt per m3 voldoende volgens fabrikanten, maar ervaring leert dat een wat sterkere lamp vaak beter werkt. Experts raden daarom wel 2 of 3 watt per m3 aan. Dit getal zal zelfs wat verhoogd moeten worden voor vijvers met veel vissen of één die grotendeels in de zon ligt, naar 4 watt per m3. Voor een grote vijver is het plaatsen van meerdere UV-filters eventueel raadzaam. Op zoek naar UVC-toestellen van kwaliteit? Bekijk dan zeker het aanbod van Tuincenter Vincent online of bezoek het tuincentrum voor persoonlijk advies!
 

Alle vijverbenodigdheden

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.