Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Sprinkler

Wilt u een mooie tuin, maar geen zorgen over de bewatering ervan? Installeer dan het onzichtbare Sprinklersysteem van Gardena met verzonken sproeiers.  

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 41 producten

Sprinkler systeem voor de tuin en het gazon

In de zomermaanden kunnen de temperaturen flink oplopen. Sommige planten in de tuin houden van warmte en zon, andere niet. Zij hebben extra zorg en water nodig om een langere droogteperiode te kunnen overleven. Zomerbloeiende tuin- en terrasplanten of groenteplanten die binnen één zomer oogstklaar zijn, hebben in de warmste periode van het jaar heel wat water nodig. Een intelligent en waterbesparend besproeiingssysteem dat er altijd voor zorgt dat uw planten over het nodige water beschikken, is dan heel handig. Het Sprinklersysteem van Gardena is de perfecte oplossing om eenvoudig en automatisch uw tuin te besproeien.

Sprinkler Tuincenter Vincent


De tuin automatisch besproeien

Het Sprinklersysteem is een onzichtbare bewateringsinstallatie. De aanvoerbuizen zijn ingegraven en de sproeiers zijn permanent ondergronds geïnstalleerd zodat ze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Deze verzonken sproeiers zakken na het sproeien weer de grond in waar ze beschermd zitten en wachten op een volgende sproeibeurt. De flexibel instelbare sprinklers zijn er zowel voor grote en kleine tuinen als voor rechthoekige, vierkante en onregelmatig gevormde oppervlaktes. Alle delen in de tuin die moeten worden besproeit, kunnen dan ook worden bereikt.
Met de bijhorende besproeiingscomputer kunt u de besproeiing helemaal automatiseren. U stelt de computer in op welk moment welke bloemen en planten u water wilt geven.

Sprinklersysteem-planner: eenvoudig en snel

Het onzichtbare Sprinklersysteem is door iedereen eenvoudig te installeren dankzij de My Garden sprinklersysteem-planner. Met deze gratis online tool van Gardena komt u er makkelijk achter welke combinatie van producten van het sprinklersysteem het best in uw tuin past. U begint gewoon uw tuin te tekenen en voegt daarna uw sprinklerplan toe. Zo kunt u snel en eenvoudig een irrigatie-oplossing op maat ontwerpen voor uw tuin. De planner is gebaseerd op de producten van het GARDENA sprinklersysteem.

Plan uw automatisch sprinklersysteem:

  1. Teken uw tuin of uw droomtuin. De voorbeeldtuinen in deze tool kunt u eventueel als uitgangspunt gebruiken om uw eigen droomtuin te plannen.
  2. Gebruik de automatische assistent om de perfecte Gardena sprinkler-indeling voor uw tuin te vinden.
  3. Download gratis uw persoonlijk ontwerp en boodschappenlijst.
  4. Print uw boodschappenlijst en kom naar Tuincentrum Vincent in Dendermonde. Wij helpen u graag al de nodige onderdelen bij elkaar te zoeken.
  5. Installeer het sprinklersysteem a.d.h.v. de gedetailleerde schema's en instructies uit de planner.
  6. En klaar!

Gouden regels voor bewateren

Hoe vaak en hoeveel water hebben planten nodig? Moet ik ze bewateren van bovenaf of van beneden? Hierbij enkele tips en weetjes:

  • Geef minder vaak water, maar dan wel grondig met veel water. Let er wel op dat het water in de bodem dringt daar waar het moet en niet ongebruikt wegloopt.
  • Sproei bij voorkeur 's morgens vroeg of eventueel 's avonds laat wanneer de bodem is afgekoeld en het water minder verdampt. Sproeit u 's avonds en ook op de plantblaadjes? Hou er dan rekening mee dat de plant gedurende de hele nacht nat blijft wat de kans op bladschimmel aanzienlijk verhoogt.
  • Sproei gericht, maar rond de plant. Steeds aan dezelfde kant van de plant bewateren zorgt voor ongelijkmatige wortelgroei. Geef dus altijd water rondom de plant en vermijd waterophoping waardoor wortels niet meer kunnen ademen.
  • Sproei zo veel als nodig en zo weinig als mogelijk. Wees zuinig met water. Een automatisch irrigatiesysteem met vochtsensor van Gardena is hierbij handig.

Sprinkler systeem kopen

Door het Gardena Sprinkler systeem is het een makkelijke klus om uw tuin automatisch, nauwkeurig en op het gewenste moment te besproeien. De verzonken sproeiers zijn verbonden via een leidingsysteem en komen uit de grond omhoog om uw tuin te besproeien precies waar nodig. Daarna verdwijnen ze weer in de grond. In ons Gardena assortiment in ons tuincentrum in Oost-Vlaanderen vindt u alle onderdelen, toebehoren en verbindingsstukken die u nodig heeft voor uw eigen sprinklerinstallatie. Heeft u hulp nodig bij de aankoop  van uw Gardena Sprinklersysteem? Kom dan langs in ons tuincentrum in Dendermonde, tussen Aalst en Sint-Niklaas, of contacteer onze vakexpert.

 

Bezoek Tuincenter Vincent in Dendermonde

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.