Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Gazon bodemverbetering

Voordat u gazon zaait of graszoden legt, moet u de grond in topconditie brengen. Bodemverbeteraars voor gazon en kalk mogen daarbij niet ontbreken.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Bodemverbetering bij Tuincentrum Vincent

Verschillende soorten bodemverbetering dienen verschillende doelen. Daarom vindt u in het assortiment van Tuincentrum Vincent een aantal gevarieerde bodemverbeteraars:

  • Organische bodemverbeteraar met micro-organismen;
  • Turf;
  • Soorten aarde verrijkt met organische meststof.

De soorten aarde meng je samen met de grond die al in de tuin ligt. Deze verbeteraars kunnen ervoor zorgen dat de bodem toegankelijker is voor wortels, het water goed verdeeld wordt en dat er meer insecten naar de bodem toegetrokken worden. Allemaal om de groei van de planten te bewerkstelligen.


Grond PH-waarde
 

Turf zorgt ervoor dat de PH-waarden in de grond afnemen. Dit houdt in dat de grond minder zuur is. Daarnaast zorgt het ervoor dat er meer organische voedingsstoffen aanwezig zijn en water en andere voedingsstoffen beter vastgehouden worden. Het toedienen van micro-organismen aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem als het ware ‘levend’ blijft. Met micro-organismen worden dan ook schimmels en bacteriën bedoeld. Door deze populatie te laten groeien zullen de voedingsstoffen in de grond sneller afgebroken worden en omgezet worden in nieuwe voeding voor de planten.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.