Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Graszaden

Bij het aanleggen van het gazon kunt u kiezen uit het leggen van graszoden of het inzaaien van het gazon. Voor het inzaaien heeft u uiteraard graszaad nodig dat afgestemd is op de functie van het gazon. Geniet u van het uitzicht op uw prachtige gazon of van de kinderen die naar hartenlust ravotten op de grasmat? Met de verschillende graszaadmengsels van DCM zaait u het perfecte gazon in uw tuin.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 30 van 30 producten

Welke graszaad kopen?

Welk graszaad u nodig heeft, wordt bepaald door welk gazontype u wilt. Kiest u voor een gazon dat mooi is om naar te kijken, maar niet of weinig wordt betreden? Of gaat u voor een grasmat waar al eens wordt op gebarbecued. Of doet het gazon dienst als speel- en voetbalpleintje voor de kinderen? De functie en ook de ligging van het gazon bepalen welk graszaad u moet gebruiken om het beste resultaat te verkrijgen. De zaden van alle gazontypes bestaan uit een mengsel van verschillende soorten grassen afgestemd op uw behoeften.

Graszaad voor speel- en sportgazon

Dit gazontype wordt het meest gezaaid, omdat het mooi en onverslijtbaar is. Op dit gazon mogen de kinderen ongeremd ravotten. Door de mengeling van fijnbladige grassoorten kan het gazon veelvuldige betreding verdragen. De gebruikte grassoorten zorgen ervoor dat uw gazon snel dichtgroeit, waardoor de kans op onkruid kleiner is.

Gazon tuincentrum Vincent

Graszaad voor siergazon

Het gazon verdraagt geen spelende kinderen of een druk beloop. Een siergazon heeft eerder een decoratieve functie met een normale betreding. Het stijlvolle gazon bestaat uit zeer fijne blaadjes, type Engels gazon, waardoor een dichte grasmat ontstaat.

Graszaad voor schaduwgazon

Wilt u een gazon in de schaduw? Dan moet u kiezen voor sterk en fijnbladig gras. Dit gras groeit goed, ondanks de schaduw, en vraagt weinig onderhoud. Door de vele ondergrondse uitlopers vormt dit graszaadmengsel een dichte zode en een sterke grasmat. Dit gazon vraagt minder maaibeurten.

Graszaad voor kale plekken

Iedere gazon heeft al eens last van lelijke kale plekken. Molshopen, tuinmeubelen of een zwembad die heel de zomer op het gazon hebben gestaan en brandplekken van de barbecue zorgen allemaal voor een beschadigd gazon. Herstelgazon van DCM kunt u gebruiken voor het herstellen van beschadigde plekken in uw gazon en ook voor het doorzaaien na verticuteren. Het graszadenmengsel  kiemt snel waardoor uw gazon in geen tijd weer prachtig groen zal zijn. 

Hoe een nieuw gazon zaaien?

Een gazon zaaien is helemaal niet zo moeilijk. Alles begint met een goede voorbereiding van de grond en het volgen van een aantal regels:

  • Koop DCM graszaad afgestemd op de functie van het gazon;
  • Zaai tussen half maart en begin juni, en van september tot en met oktober. Dit zijn de meest vochtige en groeizame periodes met weinig kans op nachtvorst;
  • Zaai wanneer het windstil is, want anders vliegt het graszaad in het rond;
  • Kijk naar de weersvoorspellingen van de volgende dagen. Idealiter zaait u in een ietwat vochtige bodem die de weken na het zaaien wordt vochtig gehouden door enkele buien;
  • Volg nauwgezet het 'Stappenplan voor het zaaien van een gazon' voor een perfect resultaat.

Tuincentrum Vincent in Dendermonde kunt u voor elk gewenst gazontype het gepaste DCM graszaad kopen, in de winkel of online. Geen fan van zaaien? Bestel dan graszoden. Snel en makkelijk een nieuw gazon!

 

Graszoden     Onderhoud gazon

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.