Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Hydrofoorpomp

Wilt u zuiniger omspringen met water, besparen op leidingwater en op energie? Dan kunt u kiezen voor de installatie van een hydrofoorpomp. Deze zelfaanzuigende pomp kunt u zowel inschakelen voor huishoudelijk gebruik zoals het doorspoelen van het toilet of voor de wasmachine, maar ook om uw tuin van water te voorzien. Deze pomp schakelt automatisch in en uit naargelang de waterbehoefte. Handig en energiebesparend!

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Assortiment pompen

Pompen vormen het hart van een watercircuit in huis en tuin. Of u nu de tuin wilt besproeien met water uit de regenton of waterput, water uit de kelder wilt wegpompen of wilt u het toilet laten werken op regenwater? Tuincentrum Vincent biedt u een volledig assortiment pompen voor elke toepassing. Bij ons vindt u zeker een:

Voor elk probleem biedt Tuincentrum Vincent een oplossing.

Wat is een hydrofoorpomp?

Een hydrofoorpomp of drukverhogende pomp is een zelfaanzuigende pomp die het water uit een put of reservoir aanzuigt via de aanzuigleiding en het dan onder hoge druk brengt in de afvoerleiding. De afvoerleiding kan leiden naar meerdere tappunten of kranen in uw huis of tuin. De pomp verdeelt m.a.w. het regenwater, zodat u het kunt gebruiken voor verschillende toepassingen. Zo kunt u dit opgepompte water gebruiken voor de beregening van uw tuin, en/of voor huishoudelijk gebruik. Een hydrofoor is dé pomp om zowel de tuin te beregenen, als toiletten en wasmachine te voorzien van water.

hydrofoorpomp Tuincenter Vincent

Energie besparen met een hydrofoorpomp

De hydrofoor zorgt voor water wanneer u dit nodig heeft. Zodra u een kraan opendraait zal de pomp automatisch inschakelen en water pompen. De pomp slaat af wanneer u geen water meer gebruikt. De pomp schakelt dus in en uit op basis van uw waterbehoefte en blijft niet continue draaien zoals een gewone tuinpomp. Energiebesparend, toch?

Bij de installatie van de zelfaanzuigende pomp dient u de hydrofoor zo dicht mogelijk bij de waterbron te plaatsen en ervoor te zorgen dat er geen lucht in de aanzuigleiding zit. Door lucht in de leiding kan de pomp nooit op haar volledige capaciteit draaien. Ontluchten is dan de boodschap.

Welke hydrofoorpomp kopen?

Waarvoor wilt u de hydrofoorpomp gebruiken en welk resultaat wilt u bereiken? Op basis van de antwoorden op deze vragen, kunt u een keuze maken tussen de pompvarianten van DAB, Oase en Gardena.  

Pompen met drukvat

De meest gangbare hydroforen zijn uitgerust met een drukvat. Dit vat neemt ruimte in beslag, maar is heel nuttig. Wanneer u maar een beetje water nodig heeft, zal het eerste water uit de tank komen. Het drukvat doet dienst als buffer of reserve van één of meerdere liters water. Zo hoeft de pomp voor kleine hoeveelheden water niet in werking te treden en is er ook geen stroomverbruik. Bovendien vangt het vat ook de mogelijke klappen in druk op.
De pompen met drukvat zijn betrouwbare pompen die bedoeld zijn voor stationair gebruik. Ze zijn vaak ook uitgerust met een droogloopbeveiliging en vragen weinig onderhoud.

Elektronische hydrofoorpompen

Elektronische hydrofoorpompen zijn niet uitgerust met een druk- of expansievat en moeten altijd draaien wanneer er water wordt gebruikt. Ze zorgen op deze manier voor extra stroomverbruik dan de hydroforen met drukvat. Ze leveren echter wel een constantere, gelijkmatigere druk als er gedurende een langere periode water wordt gebruikt. Het zijn praktische en compacte pompen die zowel stationair als mobiel kunnen worden gebruikt. Deze pompen zijn beschermd tegen UV en regen en kunnen het hele seizoen buiten blijven staan. Dit in tegenstelling tot de pompen met expansievat die in een goed geventileerde, droge en vorstvrije omgeving moeten staan. Aan de hand van LED lampjes of een LCD-scherm kunt u bij beide pomptypes de pompfuncties controleren.

Veilig en duurzaam

In ons assortiment hydrofoorpompen zijn de meeste pompen uitgerust met een droogloopbeveiliging. Zodra de pomp geen water meer kan zuigen, schakelt ze automatisch uit. Deze veiligheid zorgt ervoor dat de pomp niet oververhit raakt en stuk gaat.  

Wanneer het water dat wordt opgepompt wat vervuild is en de geïntegreerde filter in de pomp niet voldoende is, kunt u een voorfilter installeren. De voorfilter plaatst u tussen de aanzuigleiding en de hydrofoorpomp en filtert het water van vaste vuile deeltjes, bijv. zand, voordat het door de pomp stroomt. Op deze manier blijft uw pomp in goede staat. Zowel pompen die standaard zijn uitgerust met een voorfilter als aparte filters kunt u aankopen bij ons.

De meeste hydrofoorpompen zijn niet geschikt om meer dan drie uren continue te staan draaien. Wilt u een hydrofoorpomp die dit wel kan? Dan kiest u best voor een hydrofoorpomp van DAB met hoogstaand interne techniek. Voor continue circulatie of waterbeweging raden wij aan om pompen te kiezen uit onze filter- en beeklooppompen of fonteinpompen.

Waarom een hydrofoorpomp plaatsen?

Een hydrofoorpomp van DAB, Gardena of Oase zorgt dat u altijd water ter beschikking heeft door automatisch de benodigde waterhoeveelheid te pompen. Ze zijn bovendien eenvoudig in gebruik en leveren hoogwaardige prestaties voor alle aspecten van besproeiing en watertoevoer voor huishoudelijk gebruik.

Bij Tuincentrum Vincent vindt u de juiste pomp voor uw project en alles wat u nodig heeft om uw pomp te installeren, aan te sluiten en uit te rusten. Onze grote keuze aan toebehoren gaat van aansluitstukken, aanzuig- en afvoerslangen, filters, aparte drukvaten en elektronische bediening. Onze vakspecialisten helpen u graag zoeken naar de juiste hydrofoorpomp.

Beregening

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.