Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kunstgras

Tuinieren is fun! Maar voor mensen met een drukke baan en/of gezin, en voor diegenen die tuinieren al wat lastiger vinden, is het niet makkelijk om de tuin netjes te houden. Uw gazon vervangen door kunstgras kan dan een oplossing zijn!

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 29 van 29 producten

Voordelen van kunstgras

Kunstgras ziet er altijd mooi uit, het is altijd perfect groen en dekt het gazon altijd perfect. Daarnaast is het super lekker zacht en heel onderhoudsvriendelijk. Kortom, er zitten heel veel voordelen aan het leggen van kunstgras in de tuin. Kunstgras is namelijk:

  • Milieuvriendelijk, omdat u niet hoeft te sproeien met water of het gras hoeft te maaien met een elektrische grasmaaier;
  • Duurzaam, omdat weersomstandigheden geen rol spelen gaat kunstgras lang mee, wat het verder ook nog een goedkope keuze maakt;
  • Allergievriendelijk, want kunstgras geeft geen graspollen af;
  • Zeer veelzijdig, er zijn heel veel verschillende soorten kunstgras waar u uit kunt kiezen.

Kunstgras kopen Dendermonde | Tuincentrum Vincent  

Aanbod kunstgras

In ons tuincentrum bieden wij u een uitgebreid gamma kwaliteitsvol kunstgras aan dat niet van echt gras is te onderscheiden. De verschillen tussen de soorten kunstgras kunt u komen bekijken én voelen aan de hand van onze grote demostukken. Wilt u meer informatie over ons aanbod kunstgras? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons tuincentrum. Onze medewerkers vertellen u graag alles over de verschillende soorten kunstgras en helpen u graag met tips over het aanleggen van kunstgras.

Kunstgras: net echt!

Kunstgras lijkt tegenwoordig net echt. Het grote voordeel van kunstgras is natuurlijk dat deze mooi groen blijft en onderhoudsvriendelijk is. Met kunstgras heeft u bijna geen omkijken meer naar uw gazon. Door nieuwe technieken en innovaties is kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Het is zacht van materiaal en heeft een mooie en natuurlijke uitstraling. U kunt kunstgras aanleggen in uw tuin, op uw terras of zelfs op het balkon.

Hoe leg ik kunstgras aan?

Kunstgras kan worden gelegd door een expert, maar is met een beetje kennis van zaken ook zeker zelf te leggen. Daarom biedt Tuincenter Vincent u een handig stappenplan dat u kunt gebruiken om zelf een kunstgrasveld te maken.

  1. Bepaal de plek en het oppervlakte van uw kunstgrasveld. Hier gaat u beginnen met het voorbereiden van de grond. Dat doet u door eventuele oude grasmatten te verwijderen, evenals beplanting, onkruid en tuinafval. Daarna graaft u het gebied af tot een paar centimeter lager dan u het veld hoog wilt hebben. Bedek de grond met een laag zand en tril dit aan, zodat er een vlakke ondergrond ontstaat.
  2. Bedek het zand met een drukverdeeldoek. Hierdoor vermindert de kansen op kuilen en oneffenheden bij intensief gebruik. Ook houdt het onkruid en ongedierte tegen.
  3. Rol uw kunstgras uit over het te bedekken gebied. Het gras zal op zo’n rol een bepaalde richting oplopen (dit wordt de vleug genoemd), dus bepaal welke kant de vleug op moet gaan. Als u meerdere stukken naast elkaar legt dient u de vleugen altijd dezelfde kant op te laten lopen.
  4. Indien u meerdere grasrollen naast elkaar legt zullen er naden ontstaan, die goed gedicht moeten worden. Dat doet u door gebruik te maken van een lijmband. Leg de lijmband onder de naden en zorg dat de twee helften goed op elkaar aansluiten.
  5. Hierna gaat u het kunstgras vastzetten. Allereerst gebruikt u speciale kunstgrashaken, die u om de meter langs de randen in de grond slaat. Daarna kunt u het kunstgras instrooien met invulzand voor een extra stabiele ligging. Gebruik tussen de 3 en 12 kilo zand per vierkante meter, afhankelijk van het soort kunstgras dat u hebt gebruikt.
  6. Veeg het invulzand goed in de grasmatten. Veeg altijd tegen de vleug in en ga door totdat u geen zand meer ziet aan het oppervlak.

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras?

Doordat kunstgras erg duurzaam is en bedoeld is om lang mee te gaan vergt een kunstgrasveld maar weinig onderhoud. Om een kunstgras zo mooi en gebruiksvriendelijk mogelijk te houden zijn er echter wel wat dingen die u kunt doen. Zo is het aan te raden uw kunstgras regelmatig te vegen, om het van takjes, zaadjes en ander tuinafval te ontdoen. Vlekken in het kunstgras kunnen er vaak met water en sop wel uit worden gehaald.

Kunstgras kopen bij Tuincenter Vincent

Kunstgras kopen in de buurt van Dendermonde? Dan bent u bij Tuincenter Vincent op het juiste adres. Voor de juiste prijs koopt u uw kunstgras en onze medewerkers helpen u graag. Kom langs om ons aanbod te bekijken! Hopelijk tot ziens bij Tuincenter Vincent.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.