Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Vogeltaart maken

Vogeltaart maken

Hoe kouder en korter de dagen worden, hoe meer de vogels onze hulp nodig hebben om eten te vinden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een kant- en-klare vogelmix te halen bij ons tuincentrum, maar zelf een lekkernij maken is leuk voor jong en oud! Verras de vogels in je tuin met een heerlijk vogelbuffet en help ze zo de koude dagen door!
Voordat je begint met het klaarmaken van een heerlijke vogelbuffet moet je natuurlijk eerst zorgen dat je de juiste lekkernijen in huis hebt. In ons tuincentrum vind je een ruim assortiment aan strooivoer, pinda’s, pitten, etc.. Verder heb je wat ongezouten frituurvet (het liefst zonder palmolie) nodig om de mengsels bij elkaar te houden. Wil je helemaal los gaan? Zoek leuke bakvormpjes op voor een vrolijke en speelse uitstraling!

 

 

Stappenplan voor een vogelbuffet

1. Smelt wat ongezouten frituurvet in een pan. Zodra het frituurvet vloeibaar is, voeg je roerend het zadenmengsel toe. Op deze manier wordt het zadenmengsel goed verdeeld. De verhouding tussen frituurvet en zadenmengsel is ongeveer één op één. Laat het vervolgens allemaal een beetje afkoelen. Nu ben je klaar om jouw taartjes vorm te geven!
 

2. Kleine taartjes Om de kleine lekkernijen er feestelijk uit te laten zien kun je puddingvormen of zandbakvormpjes gebruiken. Giet ze vol met jouw mengsel en zet ze in de koelkast voor een snel resultaat. Om de taartjes netjes uit de vormpjes te halen dompel je ze onder in heet water. Zo komen ze makkelijk uit de vormpjes.
 

3. Als kers op de taart! Wat dacht je van een grote feestelijke taart! Gebruik voor de basis van de taart een pan. Om meerdere lagen te creëren kun je hier kleinere vormpjes bovenop zetten. Als kers op de taart decoreer je de taart met besjes of pinda’s. De vogels zullen ervan smullen!
 

4. Bij de koffie Ook met koffie- en theekopjes kun je creatief aan de slag. Vul ze met jouw mengsel en steek er een stokje in. Zo hebben de vogels een steuntje tijdens het eten. Hang de kopjes op een goed zichtbare plek.
 

5. Aan tafel! Alle leuke vormpjes gebruikt en alles mooi versierd? Dan is het klaar om het buffet op de tuintafel te zetten! Decoreer de tafel nog met extra lekkernijen zoals rozenbottels, bessen, appels en trosgierst. Dat wordt smullen!

 

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Composteren kun je leren!

Wil je graag duurzaam bezig zijn, goed voor je planten zorgen én geld besparen? Begin dan met composteren!

Lees meer...
Start een pluktuin met deze tips

Wat is er nu fijner dan een zomerlang bloemen om je heen? Liefst zowel binnen als buiten. De oplossing: een pluktuin of bloemenborder!

Lees meer...
Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.