Vandaag zijn wij helaas gesloten

Kamerplant van de maand maart: medinilla

Kamerplant van de maand maart: medinilla

MAGNIFIEKE MEDINILLA

Tussen de sierlijk golvende bladeren groeien mooie roze bloemen. En als die opengaan, komt daar weer een tros dieproze bloemetjes uit. De roze trossen hangen naar beneden. Deze schoonheid is dus alles behalve saai. Deze  vrolijke woonplant staat het best op een zeer lichte plek, maar niet in de volle zon. De plant geeft zelf aan hoe hij zich voelt: worden de bladeren en de knoppen donker tot zwart, dan is de kluit te nat en/of staat te plant te donker. Licht hangende bladeren en knoppen vragen juist om wat extra water. Je kunt tot vijf maanden plezier hebben van de bloemen van deze beauty. Omdat de bloemen laag hangen, komt Medinilla het best tot haar recht op een hoge plek.

Er zijn 193 soorten van de Medinilla. De meeste komen alleen voor in de natuur. De Medinilla magnifica is de bekendste variant, die als kamerplant wordt verkocht. Van oorsprong komt de Medinilla uit de Filipijnen waar de plant ‘Kapa-Kapa’ genoemd wordt, je kan hem ook terug vinden in Zuidoost-Azië en het tropische gedeelte van Afrika.

Een Medinilla is dus zeker een liefhebben van warmte, een regelmatige sproeibeurt en lichtvochtige grond. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.