Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand april: Delphinium

Snijbloem van de maand april: Delphinium

Delphinium, ook wel ridderspoor genoemd, kenmerkt zich door zijn lange stelen waarop wel 100 bloemen gerangschikt staan.
Ze bestaan als vaste plant in de tuin, maar zijn net iets exclusiever als snijbloem. Behandel je ze correct, dan kan ze tot wel 3 weken in de vaas blijven staan.
Je kan ze vinden in verschillende kleuren (roos, paars, violet, blauw, wit,...). Delphinium is Latijn voor dolfijn, waarop de knoppen van deze bloem lijken. De Nederlandse naam, ridderspoor, die komt er door het naar achter stekende deel van de bloem, dat lijkt op de sporen van ridders. Er bestaan maar liefst 250 verschillende soorten.
Alleen in een vaasje of in als eye-catcher in een boeket, de Delphinium geeft alles een romantische en weelderige uitstraling! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.