Snijbloem van de maand april: Delphinium

Snijbloem van de maand april: Delphinium

Delphinium, ook wel ridderspoor genoemd, kenmerkt zich door zijn lange stelen waarop wel 100 bloemen gerangschikt staan.
Ze bestaan als vaste plant in de tuin, maar zijn net iets exclusiever als snijbloem. Behandel je ze correct, dan kan ze tot wel 3 weken in de vaas blijven staan.
Je kan ze vinden in verschillende kleuren (roos, paars, violet, blauw, wit,...). Delphinium is Latijn voor dolfijn, waarop de knoppen van deze bloem lijken. De Nederlandse naam, ridderspoor, die komt er door het naar achter stekende deel van de bloem, dat lijkt op de sporen van ridders. Er bestaan maar liefst 250 verschillende soorten.
Alleen in een vaasje of in als eye-catcher in een boeket, de Delphinium geeft alles een romantische en weelderige uitstraling! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

nestkastjes knutselen

Super leuk en nuttig: een nestkastje bouwen.

...Lees meer...
Een biodiverse tuin in 5 stappen

Sinds het jaar 2000 wordt op 22 mei de Internationale Dag van de Biodiversiteit gevierd, een initiatief van de Verenigde Naties.

Lees meer...
Een bij- en vlindervriendelijke tuin

Bijen zijn zeer nuttige insecten; ze zorgen voor de bestuiving van tal van gewassen. Helaas gaat het de laatste jaren helemaal niet goed met de bezige beestjes. Hetzelfde geldt voor de vlinders. We kunnen onze tuin heel makkelijk bij- en vlindervriendelijk maken.

Lees meer...
Hemel(vaart)sblauwe bloemen

Donderdag 13 mei is het Hemelvaartsdag. Veertig dagen na Pasen en tien dagen vóór Pinksteren is het Hemelvaartsdag, de dag waarop Jezus achter de wolken verdween en in de hemel naast zijn vader plaatsnam.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.