Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

nestkastjes knutselen

nestkastjes knutselen

Super leuk en nuttig: een nestkastje bouwen.

Op zich heb je niet veel nodig voor een leuke namiddag knutselplezier.
Geen zin om alles volledig zelf te doen? Dan kan je ook dit nestkastje van Esschert aanschaffen en de Picasso in jezelf naar boven halen.

Geniet van deze leuke activiteit met de kids en het mooie resultaat in de tuin! 

Het nestkastje is al volledig in elkaar gestoken dus je hoeft er enkel nog een meesterwerkje van te maken.

Wil je wel graag weten hoe je eentje maakt? Op de website van natuurpunt vind je veel tips en info alsook het stappenplan hieronder.

 

bron: https://www.natuurpunt.be/pagina/nestkastje-voor-tuinvogels 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.