Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand juni: Lelie

Snijbloem van de maand juni: Lelie

De Lelie, een prachtige eye-catcher in elk boeket.

Wist je dat deze snijbloem symbool staat voor vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid? Met haar prachtige grote bloemen en zoete geur is ze een favoriet van velen. De romeinen gebruikten de lelie al als vulling in de kussens en dekens vanwege haar lekkere geur. Zo werden lelies de verspreiders van de geur van de liefde. 

In het Christendom stonden ze symbool voor maagdelijkheid en zuiverheid. Vandaag de dag zie je nog vaak witte lelies in bruidsboeketten. Maar evengoed zie je ze in rouwstukken verwerkt, door hun serene en pure uitstraling passen ze bij vele gelegenheden. 

Je kan de Aziatische lelie zowel als snijbloem als als potplant terug vinden. Ze worden gekweekt in Amerika, Europa en Azië. Let wel, de Aziatische lelie is niet verwant aan alle andere planten die de het stukje 'lelie' in hun naam dragen.
Lelies zijn er in verschillende kleuren, je zet ze best in een hoge vaas waarvan je het water om de 3 dagen ververst. Hou ze zeker ook weg van katten, want die zijn er dol op maar het is wel giftig voor jouw viervoeter (ook het water van de lelie is giftig voor hen!). Met het stuifmeel pas je best ook een beetje op want dit kan vlekken maken, haal het altijd weg met een droge borstel en niet met een natte doek.

Koop ze wanneer ze nog niet helemaal open gebloeid zijn en je hebt er lang geniet van! Ze verkiezen een half zonnig plaatsje maar wel weg van de fruitschaal of de chauffage.

Genieten maar van die heerlijke geur en prachtige kleur! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.