Snijbloem van de maand juni: Lelie

Snijbloem van de maand juni: Lelie

De Lelie, een prachtige eye-catcher in elk boeket.

Wist je dat deze snijbloem symbool staat voor vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid? Met haar prachtige grote bloemen en zoete geur is ze een favoriet van velen. De romeinen gebruikten de lelie al als vulling in de kussens en dekens vanwege haar lekkere geur. Zo werden lelies de verspreiders van de geur van de liefde. 

In het Christendom stonden ze symbool voor maagdelijkheid en zuiverheid. Vandaag de dag zie je nog vaak witte lelies in bruidsboeketten. Maar evengoed zie je ze in rouwstukken verwerkt, door hun serene en pure uitstraling passen ze bij vele gelegenheden. 

Je kan de Aziatische lelie zowel als snijbloem als als potplant terug vinden. Ze worden gekweekt in Amerika, Europa en Azië. Let wel, de Aziatische lelie is niet verwant aan alle andere planten die de het stukje 'lelie' in hun naam dragen.
Lelies zijn er in verschillende kleuren, je zet ze best in een hoge vaas waarvan je het water om de 3 dagen ververst. Hou ze zeker ook weg van katten, want die zijn er dol op maar het is wel giftig voor jouw viervoeter (ook het water van de lelie is giftig voor hen!). Met het stuifmeel pas je best ook een beetje op want dit kan vlekken maken, haal het altijd weg met een droge borstel en niet met een natte doek.

Koop ze wanneer ze nog niet helemaal open gebloeid zijn en je hebt er lang geniet van! Ze verkiezen een half zonnig plaatsje maar wel weg van de fruitschaal of de chauffage.

Genieten maar van die heerlijke geur en prachtige kleur! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga woekeraars te lijf

Alles schiet razendsnel omhoog en vooral de rozen bloeien nu volop. Heerlijk! Helaas is er ook een aantal planten die de neiging hebben de hele tuin over te nemen.

Lees meer...
Anti-teken-tips

Groen is gezond. Dat is in coronatijd overduidelijk geworden. Vanwege alle beperkingen en sluitingen zijn we wat blij met een wandeling door het bos of park, of door lekker ontspannen te tuinieren in eigen tuin of op eigen balkon.

Lees meer...
Vaderdagcadeaus voor het betere buitenleven

Op zondag 13 juni is het Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg. In deze ellendige coronatijden met nog volop beperkingen en weinig reismogelijkheden is een cadeau uit ons tuincentrum.

Lees meer...
een natuurlijke (zwem)vijver

Het zal een hete zomer worden en dan laten wij u alvast graag uitkijken naar een verfrissende duik in een natuurlijke zwemvijver. 
Bij Tuincenter Vincent is alles aanwezig voor de aanleg en het onderhoud van uw natuurlijke (zwem)vijver, inclusief mensen met vakkennis! 

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.