Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

De Echinacea purpurea, ook wel gekend als rode zonnehoed, is niet alleen een mooie plant, het is een ideale bijen- en vlinderplant, zijn dikke hart zit vol nectar waar insecten dol op zijn. Daarnaast bevat de Echinacea inhoudsstoffen die geneeskrachtige eigenschappen hebben voor de mens en ons immuunsysteem een duwtje in de rug geeft.

Deze winterharde (maar niet wintergroene) vaste plant wordt 80-120cm hoog en bloeit in juli-augustus, de bloei kan aanhouden tot september-oktober. Deze plant verkiest een zonnige standplaats maar kan ook leven met wat schaduw. Qua bodem zijn er geen speciale vereisten.

Je kan deze plant perfect combineren met Geranium (Ooievaarsbek), Nepeta (Kattekruid),Salvia nemorosa (Salie), Lythrum (Kattestaart).

Er bestaan ondertussen een heleboel varianten dus kom zeker eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en kies er jouw favoriete kleur uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Parasol in het zonnetje!

Bij Tuincenter Vincent in Dendermonde zetten we de parasol graag in het zonnetje! Waarom kunt u als trotse tuineigenaar eigenlijk niet zonder deze handige schaduwmaker? 

Lees meer...
Kruiden(ijs)thee uit eigen tuin

Wat is er nu lekkerder dan een verfrissende of verkwikkende (ijs)thee, op een mooie, zomerse dag?

Lees meer...
Moestuinieren in juli

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
Nu doen: neem zomerstekken

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.