Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

De Echinacea purpurea, ook wel gekend als rode zonnehoed, is niet alleen een mooie plant, het is een ideale bijen- en vlinderplant, zijn dikke hart zit vol nectar waar insecten dol op zijn. Daarnaast bevat de Echinacea inhoudsstoffen die geneeskrachtige eigenschappen hebben voor de mens en ons immuunsysteem een duwtje in de rug geeft.

Deze winterharde (maar niet wintergroene) vaste plant wordt 80-120cm hoog en bloeit in juli-augustus, de bloei kan aanhouden tot september-oktober. Deze plant verkiest een zonnige standplaats maar kan ook leven met wat schaduw. Qua bodem zijn er geen speciale vereisten.

Je kan deze plant perfect combineren met Geranium (Ooievaarsbek), Nepeta (Kattekruid),Salvia nemorosa (Salie), Lythrum (Kattestaart).

Er bestaan ondertussen een heleboel varianten dus kom zeker eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en kies er jouw favoriete kleur uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Tips voor het kiezen van de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.