Tuinplant van de maand juni: Echinacea

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

De Echinacea purpurea, ook wel gekend als rode zonnehoed, is niet alleen een mooie plant, het is een ideale bijen- en vlinderplant, zijn dikke hart zit vol nectar waar insecten dol op zijn. Daarnaast bevat de Echinacea inhoudsstoffen die geneeskrachtige eigenschappen hebben voor de mens en ons immuunsysteem een duwtje in de rug geeft.

Deze winterharde (maar niet wintergroene) vaste plant wordt 80-120cm hoog en bloeit in juli-augustus, de bloei kan aanhouden tot september-oktober. Deze plant verkiest een zonnige standplaats maar kan ook leven met wat schaduw. Qua bodem zijn er geen speciale vereisten.

Je kan deze plant perfect combineren met Geranium (Ooievaarsbek), Nepeta (Kattekruid),Salvia nemorosa (Salie), Lythrum (Kattestaart).

Er bestaan ondertussen een heleboel varianten dus kom zeker eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en kies er jouw favoriete kleur uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga woekeraars te lijf

Alles schiet razendsnel omhoog en vooral de rozen bloeien nu volop. Heerlijk! Helaas is er ook een aantal planten die de neiging hebben de hele tuin over te nemen.

Lees meer...
Anti-teken-tips

Groen is gezond. Dat is in coronatijd overduidelijk geworden. Vanwege alle beperkingen en sluitingen zijn we wat blij met een wandeling door het bos of park, of door lekker ontspannen te tuinieren in eigen tuin of op eigen balkon.

Lees meer...
Vaderdagcadeaus voor het betere buitenleven

Op zondag 13 juni is het Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg. In deze ellendige coronatijden met nog volop beperkingen en weinig reismogelijkheden is een cadeau uit ons tuincentrum.

Lees meer...
een natuurlijke (zwem)vijver

Het zal een hete zomer worden en dan laten wij u alvast graag uitkijken naar een verfrissende duik in een natuurlijke zwemvijver. 
Bij Tuincenter Vincent is alles aanwezig voor de aanleg en het onderhoud van uw natuurlijke (zwem)vijver, inclusief mensen met vakkennis! 

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.