Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

De Echinacea purpurea, ook wel gekend als rode zonnehoed, is niet alleen een mooie plant, het is een ideale bijen- en vlinderplant, zijn dikke hart zit vol nectar waar insecten dol op zijn. Daarnaast bevat de Echinacea inhoudsstoffen die geneeskrachtige eigenschappen hebben voor de mens en ons immuunsysteem een duwtje in de rug geeft.

Deze winterharde (maar niet wintergroene) vaste plant wordt 80-120cm hoog en bloeit in juli-augustus, de bloei kan aanhouden tot september-oktober. Deze plant verkiest een zonnige standplaats maar kan ook leven met wat schaduw. Qua bodem zijn er geen speciale vereisten.

Je kan deze plant perfect combineren met Geranium (Ooievaarsbek), Nepeta (Kattekruid),Salvia nemorosa (Salie), Lythrum (Kattestaart).

Er bestaan ondertussen een heleboel varianten dus kom zeker eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en kies er jouw favoriete kleur uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.