Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

Tuinplant van de maand juni: Echinacea

De Echinacea purpurea, ook wel gekend als rode zonnehoed, is niet alleen een mooie plant, het is een ideale bijen- en vlinderplant, zijn dikke hart zit vol nectar waar insecten dol op zijn. Daarnaast bevat de Echinacea inhoudsstoffen die geneeskrachtige eigenschappen hebben voor de mens en ons immuunsysteem een duwtje in de rug geeft.

Deze winterharde (maar niet wintergroene) vaste plant wordt 80-120cm hoog en bloeit in juli-augustus, de bloei kan aanhouden tot september-oktober. Deze plant verkiest een zonnige standplaats maar kan ook leven met wat schaduw. Qua bodem zijn er geen speciale vereisten.

Je kan deze plant perfect combineren met Geranium (Ooievaarsbek), Nepeta (Kattekruid),Salvia nemorosa (Salie), Lythrum (Kattestaart).

Er bestaan ondertussen een heleboel varianten dus kom zeker eens een kijkje nemen in ons tuincentrum en kies er jouw favoriete kleur uit!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.