Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand: Limonium

Snijbloem van de maand: Limonium

Limonium (lamsoor) of soms ook wel statice genoemd is een prachtige vaste plant waarvan de lange stelen met fijne bloemetjes vaak gebruikt worden als snijbloem. De bloemetjes lijken wel van papier en bestaan in verschillende kleuren.

Ze doen het ook perfect als droogbloem, dus hang ze gerust even op hun koppie in een goed verluchte ruimte en geniet nog jaren na.
U kan Limonium in het voorjaar zaaien, of als vaste planten aankopen en genieten van de rijkelijke bloei (juni-augustus), jaar na jaar. Snij er een aantal af en plaats ze in een vaas op tafel. Ververs het water om de drie dagen en zet de vaas niet te dicht bij de fruitschaal. Zo kan u optimaal van uw boeket genieten.

Limonium combineert goed met allerlei snijbloemen en fleurt zowel een bolboeket op of een hip veldboeket. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze serre met snijbloemen of schaf gerust een zakje bloemenzaad aan om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.