Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand: Limonium

Snijbloem van de maand: Limonium

Limonium (lamsoor) of soms ook wel statice genoemd is een prachtige vaste plant waarvan de lange stelen met fijne bloemetjes vaak gebruikt worden als snijbloem. De bloemetjes lijken wel van papier en bestaan in verschillende kleuren.

Ze doen het ook perfect als droogbloem, dus hang ze gerust even op hun koppie in een goed verluchte ruimte en geniet nog jaren na.
U kan Limonium in het voorjaar zaaien, of als vaste planten aankopen en genieten van de rijkelijke bloei (juni-augustus), jaar na jaar. Snij er een aantal af en plaats ze in een vaas op tafel. Ververs het water om de drie dagen en zet de vaas niet te dicht bij de fruitschaal. Zo kan u optimaal van uw boeket genieten.

Limonium combineert goed met allerlei snijbloemen en fleurt zowel een bolboeket op of een hip veldboeket. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze serre met snijbloemen of schaf gerust een zakje bloemenzaad aan om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...

De walnoot, okkernoot of notelaar (Juglans regia) is een plant uit de okkternootfamilie (Juglandaceae). Omdat het geslacht Juglans eveneens walnoot heet, wordt deze soort voluit ook wel gewone walnoot of Perzische walnoot genoemd.

...Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.