Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand: Limonium

Snijbloem van de maand: Limonium

Limonium (lamsoor) of soms ook wel statice genoemd is een prachtige vaste plant waarvan de lange stelen met fijne bloemetjes vaak gebruikt worden als snijbloem. De bloemetjes lijken wel van papier en bestaan in verschillende kleuren.

Ze doen het ook perfect als droogbloem, dus hang ze gerust even op hun koppie in een goed verluchte ruimte en geniet nog jaren na.
U kan Limonium in het voorjaar zaaien, of als vaste planten aankopen en genieten van de rijkelijke bloei (juni-augustus), jaar na jaar. Snij er een aantal af en plaats ze in een vaas op tafel. Ververs het water om de drie dagen en zet de vaas niet te dicht bij de fruitschaal. Zo kan u optimaal van uw boeket genieten.

Limonium combineert goed met allerlei snijbloemen en fleurt zowel een bolboeket op of een hip veldboeket. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze serre met snijbloemen of schaf gerust een zakje bloemenzaad aan om zelf aan de slag te gaan.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struiken en kleine bomen die de herfst kleuren

Veel mensen denken dat je na de zomer niets meer kunt planten, maar niets is minder waar. Het najaar is juist een goede tijd om struiken en bomen te planten.

Lees meer...
Kerstshow 2021

Kom langs bij de gezellige kerstshow van Tuincentrum Vincent! Hier vindt u allerlei prachtige kerstartikelen, zoals kerstversiering en kerstbomen.

Lees meer...
Haal de Indian Summer in huis

De dagen worden korter, de herfst dient zich aan. We kunnen niet meer zo lang en vaak van het buitenleven genieten.

Lees meer...
11 tuintips voor september

De herfst hangt in de lucht. Het is frisser, de dagen worden korter, bloeiende planten raken over hun hoogtepunt heen, de eerste paddenstoelen duiken op.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.