Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Pampasgras

De Cortaderia Selloana, ook wel "pampasgras" genoemd kan tot wel 3m hoog groeien. Deze plant is winterhard maar wordt het best in zijn jonge jaren nog wat extra beschermd. De Cortaderia kan in alle grondsoorten geplaatst worden en staat het liefst in de volle zon of lichte schaduw met een zuidelijke of oostelijke oriëntatie. 

Een lichtpunt in al het groen

De Cortaderia bloeit van augustus tot en met oktober en is de ideale plant om wat meer gevarieerde kleuren toe te voegen aan jouw tuin. De mooie witte pluimen trekken al snel de aandacht in jouw groene tuin, een ideale "eyecatcher" dus. 

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden 

De Cortaderia verwijst naar het Spaanse woord "cortar", wat "snijden" betekent. Deze sierlijke plant beschikt over enkele smalle bladeren met snijdende randen. Het is dan ook best om een goed paar handschoenen aan te trekken als je deze plant bewerkt. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Egels in de tuin

Het gaat helaas niet goed met de egel. Hun populatie neemt al jaren af. Wilt u de egel een handje helpen? Zorg dan voor een egelvriendelijke tuin, die ook goed en veilig te bereiken is.

Lees meer...
15 tuintips voor oktober

Het tuinseizoen loopt op zijn einde, maar er is in de herfst nog genoeg te doen in de tuin. Of het nu weer een tijd veel te droog is of het weer dagen achter elkaar plenst van de regen.

Lees meer...
Opfriscursus voorjaarsbollen planten

Ze zijn er weer! In ons tuincentrum vind je vanaf september weer een grote collectie voorjaarsbollen.

Lees meer...
Voorjaarsbollen: laten verwilderen of in de lasagne

Eerder gaven we je op deze site van ons tuincentrum al een korte, handige opfriscursus over het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.