Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Pampasgras

De Cortaderia Selloana, ook wel "pampasgras" genoemd kan tot wel 3m hoog groeien. Deze plant is winterhard maar wordt het best in zijn jonge jaren nog wat extra beschermd. De Cortaderia kan in alle grondsoorten geplaatst worden en staat het liefst in de volle zon of lichte schaduw met een zuidelijke of oostelijke oriëntatie. 

Een lichtpunt in al het groen

De Cortaderia bloeit van augustus tot en met oktober en is de ideale plant om wat meer gevarieerde kleuren toe te voegen aan jouw tuin. De mooie witte pluimen trekken al snel de aandacht in jouw groene tuin, een ideale "eyecatcher" dus. 

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden 

De Cortaderia verwijst naar het Spaanse woord "cortar", wat "snijden" betekent. Deze sierlijke plant beschikt over enkele smalle bladeren met snijdende randen. Het is dan ook best om een goed paar handschoenen aan te trekken als je deze plant bewerkt. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.