Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Tuinplant van de maand oktober: de Cortaderia

Pampasgras

De Cortaderia Selloana, ook wel "pampasgras" genoemd kan tot wel 3m hoog groeien. Deze plant is winterhard maar wordt het best in zijn jonge jaren nog wat extra beschermd. De Cortaderia kan in alle grondsoorten geplaatst worden en staat het liefst in de volle zon of lichte schaduw met een zuidelijke of oostelijke oriëntatie. 

Een lichtpunt in al het groen

De Cortaderia bloeit van augustus tot en met oktober en is de ideale plant om wat meer gevarieerde kleuren toe te voegen aan jouw tuin. De mooie witte pluimen trekken al snel de aandacht in jouw groene tuin, een ideale "eyecatcher" dus. 

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden 

De Cortaderia verwijst naar het Spaanse woord "cortar", wat "snijden" betekent. Deze sierlijke plant beschikt over enkele smalle bladeren met snijdende randen. Het is dan ook best om een goed paar handschoenen aan te trekken als je deze plant bewerkt. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.