Vandaag zijn wij helaas gesloten

DIY Pompoen uithollen

DIY Pompoen uithollen

Pompoenen en kalebassen zijn al tijden een populaire verschijning in de herfst, en niet alleen bij trotse moestuiniers. Ze zijn gezond, maar ook mooi en kleurrijk.

Pompoenen behoren tot de komkommerachtigen, net zoals de meloenen en courgette, en ze zijn er in heel veel soorten en maten. De meeste bekende is de grote, bijna rond, oranje "Halloween"-pompoen. Je kunt de meeste soorten verwerken in gerechten, maar ze zijn vooral ook heel decoratief. 

Hoe maken we van de grote ronde oranje pompoen een echte "Halloween" pompoen?

  • Stap 1: Neem een grote pompoen
  • Stap 2: Pak een glas en teken een cirkel op de pompoen met de hulp van het glas
  • Stap 3: Snijd de cirkel uit de pompoen en hol de pompoen uit
  • Stap 4: Teken een "eng" gezicht op de pompoen en snijd de vorm uit
  • Stap 5: Plaats de pompoen op een geschikte plaats 

En zo maak je van een pompoen in 5 stappen en echte "Halloween" pompoen.

Klik gerust op onderstaand filmpje om het hele proces visueel te kunnen volgen. 

Happy Halloween!

 

Wist je dat je een pompoen ook als vogeltraktatie kan gebruiken?

Kies een grote pompoen en snijd de bovenzijde van de pompoen af. Hol vervolgens de pompoen uit en vul deze met allerlei vogel voer zoals: appels, peren, pinda's, hazelnoten, strooivoer, zonnebloempitten, etc. Versier de pompoen met bessentakken zoals: vlierbes, rozenbottel, meidoorn en sierappel. Hang de gedecoreerde pompoen aan een dikke tak of ergens anders en dan afwachten wanneer de vogels de traktatie ontdekken. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.