Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kamerplant van de maand november: Sansevieria

Kamerplant van de maand november: Sansevieria

HARDE TONG

De Sansevieria ook wel vrouwentong genoemd is een ijzersterke plant met harde vlezige bladeren. Er zijn verschillende soorten met brede platte bladeren met gele aflijning of ronde groene cilindervormige stekers. 

En wist je dat hij zelfs ook kan bloeien als kamerplant? De bloem kan een zoete geur verspreiden. Als hij bloeit, geef hem dan wat extra voeding, want dit vergt hem veel energie.

 

EASY CARE

Geen groene vingers? Geen probleem!

Want de Sansevieria vraag heel weinig.. af en toe een scheutje water is al meer dan genoeg voor onze vriend. Liever zelfs wat te weinig dan te veel, anders rotten zijn worteltjes. Een donkerder tot zelfs zonnig plekje in huis kan hij ook makkelijk aan. Dankzij zijn origine in woestijngebieden, is deze plant oersterk en zal zij dus niet bezwijken onder koude en warme omstandigheden. 

Daarbovenop is de Sansevieria ook nog eens zeer goed voor jouw gezondheid, ze halen namelijk giftige stoffen uit de lucht zoals carbondioxide.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

7 sfeervolle decembertips voor huis en tuin

Buiten is het donker, kaal en guur. We moeten ons helaas nog steeds aan de coronavoorschriften houden. In deze nare tijden proberen we het thuis – binnen en buiten – natuurlijk zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

De laatste tijd berichtten we al over wat je in ons tuincentrum in kunt vinden om het binnen en buiten voor de komende feestdagen in december zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Kamerplant van de maand december: Philodendron

De tropische kamerplant voor iedere woonkamer!

...Lees meer...
Kerstverlichting kiezen

De donkerste dagen van het jaar komen eraan. Maak het binnen en buiten een stuk gezelliger met allerlei stralende lichtjes. Zeker in deze nare tijden vormen ze letterlijk en figuurlijk lichtpuntjes.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.