Vandaag zijn wij helaas gesloten

Kamerplant van de maand november: Sansevieria

Kamerplant van de maand november: Sansevieria

HARDE TONG

De Sansevieria ook wel vrouwentong genoemd is een ijzersterke plant met harde vlezige bladeren. Er zijn verschillende soorten met brede platte bladeren met gele aflijning of ronde groene cilindervormige stekers. 

En wist je dat hij zelfs ook kan bloeien als kamerplant? De bloem kan een zoete geur verspreiden. Als hij bloeit, geef hem dan wat extra voeding, want dit vergt hem veel energie.

 

EASY CARE

Geen groene vingers? Geen probleem!

Want de Sansevieria vraag heel weinig.. af en toe een scheutje water is al meer dan genoeg voor onze vriend. Liever zelfs wat te weinig dan te veel, anders rotten zijn worteltjes. Een donkerder tot zelfs zonnig plekje in huis kan hij ook makkelijk aan. Dankzij zijn origine in woestijngebieden, is deze plant oersterk en zal zij dus niet bezwijken onder koude en warme omstandigheden. 

Daarbovenop is de Sansevieria ook nog eens zeer goed voor jouw gezondheid, ze halen namelijk giftige stoffen uit de lucht zoals carbondioxide.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.