Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand november: Erica

Tuinplant van de maand november: Erica

Erica ook wel Winterheide genoemd wordt in november bekroond tot tuinplant van de maand. Weinig struiken geven zoveel kleur in de winter als de winterheide. Vrijwel de hele winter en een deel van het voorjaar bloeit hij met paarsroze, roze en witte kleine bloempjes.

Erica is een laagblijvende, wintergroene heester met een naaldvormig blaadjes en bloemtrosjes die bestaan uit kleine hangende klokjes. Van januari tot eind april bloeit deze wintertopper met donkerroze, roze tot witte geurende bloemen. Deze winterheide is goed winterhard, kan wat wind verdragen en dient na de bloei gesnoeid te worden om de plant compact te houden en verhouting tegen te gaan. Goede plant voor de heidetuin, bloembakken, border, groepsbeplanting en openbaar groen, winterdecoratieve plant of als bodembedekker. Wij zijn alvast grote fan!

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.