Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand november: Erica

Tuinplant van de maand november: Erica

Erica ook wel Winterheide genoemd wordt in november bekroond tot tuinplant van de maand. Weinig struiken geven zoveel kleur in de winter als de winterheide. Vrijwel de hele winter en een deel van het voorjaar bloeit hij met paarsroze, roze en witte kleine bloempjes.

Erica is een laagblijvende, wintergroene heester met een naaldvormig blaadjes en bloemtrosjes die bestaan uit kleine hangende klokjes. Van januari tot eind april bloeit deze wintertopper met donkerroze, roze tot witte geurende bloemen. Deze winterheide is goed winterhard, kan wat wind verdragen en dient na de bloei gesnoeid te worden om de plant compact te houden en verhouting tegen te gaan. Goede plant voor de heidetuin, bloembakken, border, groepsbeplanting en openbaar groen, winterdecoratieve plant of als bodembedekker. Wij zijn alvast grote fan!

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

7 sfeervolle decembertips voor huis en tuin

Buiten is het donker, kaal en guur. We moeten ons helaas nog steeds aan de coronavoorschriften houden. In deze nare tijden proberen we het thuis – binnen en buiten – natuurlijk zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

De laatste tijd berichtten we al over wat je in ons tuincentrum in kunt vinden om het binnen en buiten voor de komende feestdagen in december zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Kamerplant van de maand december: Philodendron

De tropische kamerplant voor iedere woonkamer!

...Lees meer...
Kerstverlichting kiezen

De donkerste dagen van het jaar komen eraan. Maak het binnen en buiten een stuk gezelliger met allerlei stralende lichtjes. Zeker in deze nare tijden vormen ze letterlijk en figuurlijk lichtpuntjes.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.