Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand november: Dianthus

Snijbloem van de maand november: Dianthus

Geen snijbloem zo sterk als de anjer!

 

GODDELIJK

Als we anjers goddelijk noemen dan is daar een goede reden voor. De botanische naam, Dianthus, is afgeleid van de woorden dios, god, en anthos, bloem. Letterlijk godsbloem dus! Een treffend gekozen naam, want de glorieuze kleuren en geuren zijn hemels.

Hartstocht, verlangen en grilligheid; dat is de symboliek van de anjer in het algemeen. De verschillende kleuren anjers hebben daarnaast ieder hun eigen, unieke betekenis:

 • Lichtrood: bewondering
 • Donkerrood: liefde, genegenheid en verlangen naar iemand
 • Wit: toewijding, waardigheid, pure liefde en geluk
 • Roze: “Ik zal je nooit vergeten”
 • Paars: grilligheid
 • Geel; afwijzing, minachting en teleurstelling
 • Wit/rood gestreept: weigering

 

VOOR IEDER WAT WILS

Groen, dieppaars, donkerrood, fluorescerend geel, champagnekleur, zacht oranje, zalmroze, wit of combinaties van kleuren: de anjer laat de consument kiezen uit een brede range kleuren. Er is de anjer met één bloemknop en de trosanjer met meerdere bloemen. Ook wat betreft de bloemblaadjes kunt u goed variëren. Ze hebben uiteenlopende vormen aan hun randen; rond, gekarteld of gefranjerd. De anjer is dus met recht een prachtige hoofdrolspeler of toevoeging in iedere vaas.

 

VERZORGINGSTIPS

Als je een verse boeket anjers thuis brengt, laat ze dan eerst een paar uurtjes op schoon water acclimatiseren, waarna je met een scherp mesje één centimeter van de stelen schuin afsnijdt. Anjers zijn daarbij zeer gevoelig voor ethyleengas, zet ze dan ook ver van een fruitschaal af.

 • Met een scherp mes circa 1 cm van de steel schuin afsnijden. 
 • Daarna in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel plaatsen. De vaas regelmatig bijvullen met water waarin snijbloemenvoedsel is opgelost. 
 • Snijbloemenvoedsel geeft een betere uitbloei met grotere bloemen en een betere kleur. 
 • Laat geen blad in het water hangen. Het water vervuilt dan snel, wordt troebel en gaat sterk ruiken. 
 • Niet in de volle zon zetten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

7 sfeervolle decembertips voor huis en tuin

Buiten is het donker, kaal en guur. We moeten ons helaas nog steeds aan de coronavoorschriften houden. In deze nare tijden proberen we het thuis – binnen en buiten – natuurlijk zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Tuincentrum vol cadeaus voor de feestdagen

De laatste tijd berichtten we al over wat je in ons tuincentrum in kunt vinden om het binnen en buiten voor de komende feestdagen in december zo gezellig mogelijk te maken.

Lees meer...
Kamerplant van de maand december: Philodendron

De tropische kamerplant voor iedere woonkamer!

...Lees meer...
Kerstverlichting kiezen

De donkerste dagen van het jaar komen eraan. Maak het binnen en buiten een stuk gezelliger met allerlei stralende lichtjes. Zeker in deze nare tijden vormen ze letterlijk en figuurlijk lichtpuntjes.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.