Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand december: Lisianthus

Snijbloem van de maand december: Lisianthus

Met deze snijbloem kleurrijk de feestdagen in!

DE VEELZIJDIGE LISIANTHUS

Wanneer we de lisianthus, ook wel de eustoma genoemd, een veelzijdige snijbloem noemen is dit zeker niet overdreven. Deze snijbloem bestaat in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje. Sommige van deze bloemblaadjes bestaan zelfs uit een combinatie van meerdere kleuren. Daarnaast zijn deze bloemblaadjes ook zeer zacht en delicaat. De lisianthus is er in vele vormen: enkel- en dubbelbloemig, groot- en kleinbloemig en zelfs met gefranjerde bloemrandjes.

De lisianthus lijkt dan wel zacht en lief, toch heeft deze snijbloem een zeer krachtige symboliek. Deze bloem staat voor:

  • Waardering
  • Dankbaarheid
  • Charisma

Deze snijbloem is makkelijk te combineren met andere bloemen tijdens het samenstellen van een boeket. Dit maakt van haar een geschikte kandidate als geschenk. 

VERZORGINGSTIPS

  • Kies een passende vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Voeg snijbloemvoeding toe aan het water. Dit zorgt ervoor dat de houdbaarheid van de snijbloem verlengd wordt. Bij de lisianthus wordt het vaasleven hierdoor positief beïnvloed. 
  • Knip de bloemstelen 3-5cm schuin af met een scherpe snoeischaar. 
  • Zorg dat de bladeren niet in het water hangen 
  • De lisianthus is een snijbloem dat zeer veel water nodig heeft. Dit komt doordat hun dunne bladeren zeer veel vocht verdampen. Vul de vaas dus regelmatig bij met kraanwater.
  • Zorg ervoor dat de lisianthus niet in de tocht, bij de verwarming of in de vlakke zon staat.
  • Zet de lisianthus ook niet te dicht bij een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.