Vandaag zijn wij helaas gesloten

DIY - Kersttafel versieren

DIY - Kersttafel versieren

DIY - De Kersttafel decoreren, hoe pak ik dat aan? 

De kersttafel dekken en versieren vraagt veel creativiteit en oog voor detail.

Als jij thuis verantwoordelijk bent voor deze taak zal je zeker en vast geholpen zijn door onderstaande stappen die we jou graag meegeven. 

 • Stap 1: Denk goed na over je kleurenschema. Je kan bijvoorbeeld dezelfde kleuren hanteren als in jouw kerstboom. Zo passen deze alvast goed samen. 
 • Stap 2: Bekijk op voorhand wat je nodig zal hebben om de tafel te versieren.
 • Stap 3: De basis van je kersttafel is het textiel dat je gebruikt (tafellaken, tafelloper, onderleggers). Probeer hier te variëren met kleuren en texturen en kijk wat jij het mooiste vindt. 
 • Stap 4: Werk met verschillende lagen in je tafeldecoratie. Kies niet voor enkel een dinerbord, maar zet verschillende borden en/of een kom in elkaar. Zo creëer je ook een 3D wow-effect. 
 • Stap 5: Voor je effectief begint met versieren is het handig om de tafel al te dekken. Zet je glazen, borden en bestek al op de juiste plaats
  • TIP: Zet ook de schalen die op tafel moeten komen tijdens het dineren er al even bij. Zo weet je goed hoeveel plaats je moet over laten als je gaat versieren. 
 • Stap 6: Tijd voor het decoreren! Begin met een blikvanger te maken met bijvoorbeeld wat echt kerstgroen. Deze kan je dan versieren met jouw kerstdecoratie die je hebt voorzien.
  • TIP: Maakt leuke kleine kerstboeketten in kleine vazen of potjes. 
 • Stap 7: Zorg voor licht aan tafel. Hiermee kan je een gezellige sfeer creëren. Je kan kiezen voor kaarslicht en afwerken met een lichtsnoer op je tafel. 
 • Stap 8: De finishing touch! Gebruik tafelconfetti om de tafel helemaal af te werken. Verder kan je ook nog werken met aparte versiering voor ieder bord. 
  • TIP: zet menu- en naamkaartjes op de tafel om deze helemaal te personaliseren. 

Bekijk zeker onderstaand filmpje om het proces visueel te kunnen volgen. 

Bron: Christmaholic - Saskia de Laat

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.