Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kamerplant van de maand december: Philodendron

Kamerplant van de maand december: Philodendron

De tropische kamerplant voor iedere woonkamer!

EEN VEEL GEZIENE GAST IN HUIS

De Philodendron is al generaties lang een veel geziene gast in de woonkamer. Dit komt doordat deze plant een honderdtal prachtige bladsoorten omvat. De meeste van deze soorten zijn ideaal als kamerplant. De bladeren van de Philodendron zijn meestal groot, groen en glanzend. Op deze manier breng je een stukje van het oerwoud tot in de woonkamer. Verder zijn er van deze plant ook soorten die oranje, roze en zilvergrijs kleuren. 

OORSPRONG EN ACHTERGROND

De oorsprong van de Philodendron bevindt zich in Zuid-Amerika. Daar groeien ze in regenwouden onder tropische omstandigheden. Dat betekent warmte en hoge luchtvochtigheid. Desondanks de bladeren giftig zijn voor de meeste dieren worden ze in het oerwoud toch gegeten door brulapen. 

De naam Philodendron is een samenstelling van twee Griekse woorden 'Philo' betekent liefde en 'dendron' staat voor boom. Kortom de plant die van bomen houdt. Helemaal volgens zijn originele habitat. De groeiwijze van de Philodendron is afhankelijk van de omstandigheden en de omgeving. 

VERZORGINGSTIPS

  • De hoeveelheid licht is één van de belangrijkste factoren voor de groei van jouw kamerplant. In zijn natuurlijke omgeving is de plant te vinden onder het bladerdak van het oerwoud en zien ze enkel in de ochtend het zonlicht. Zet de plant dus een paar meter verwijderd van het raam voor de optimale hoeveelheid licht. 
  • Ook al komen deze planten origineel uit een warm klimaat, toch kunnen ze ook koudere temperaturen aan. Een normale kamertemperatuur is ideaal voor de Philodendron. 
  • Deze kamerplant houdt van een vochtige ondergrond. Dit wil niet zeggen dat de ondergrond drassig moet zijn. 
  • Idealiter staat deze plant in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Je kan dit nabootsen door de plant nat te sproeien met watervernevelaar. 
  • Aangezien deze plant veel zuurstof nodig heeft opteer je best voor een luchtige potgrond. 
  • De Philodendron is een snelle groeier. Hierdoor heeft deze plant regelmatig extra voeding nodig. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.