Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kamerplant van de maand december: Philodendron

Kamerplant van de maand december: Philodendron

De tropische kamerplant voor iedere woonkamer!

EEN VEEL GEZIENE GAST IN HUIS

De Philodendron is al generaties lang een veel geziene gast in de woonkamer. Dit komt doordat deze plant een honderdtal prachtige bladsoorten omvat. De meeste van deze soorten zijn ideaal als kamerplant. De bladeren van de Philodendron zijn meestal groot, groen en glanzend. Op deze manier breng je een stukje van het oerwoud tot in de woonkamer. Verder zijn er van deze plant ook soorten die oranje, roze en zilvergrijs kleuren. 

OORSPRONG EN ACHTERGROND

De oorsprong van de Philodendron bevindt zich in Zuid-Amerika. Daar groeien ze in regenwouden onder tropische omstandigheden. Dat betekent warmte en hoge luchtvochtigheid. Desondanks de bladeren giftig zijn voor de meeste dieren worden ze in het oerwoud toch gegeten door brulapen. 

De naam Philodendron is een samenstelling van twee Griekse woorden 'Philo' betekent liefde en 'dendron' staat voor boom. Kortom de plant die van bomen houdt. Helemaal volgens zijn originele habitat. De groeiwijze van de Philodendron is afhankelijk van de omstandigheden en de omgeving. 

VERZORGINGSTIPS

  • De hoeveelheid licht is één van de belangrijkste factoren voor de groei van jouw kamerplant. In zijn natuurlijke omgeving is de plant te vinden onder het bladerdak van het oerwoud en zien ze enkel in de ochtend het zonlicht. Zet de plant dus een paar meter verwijderd van het raam voor de optimale hoeveelheid licht. 
  • Ook al komen deze planten origineel uit een warm klimaat, toch kunnen ze ook koudere temperaturen aan. Een normale kamertemperatuur is ideaal voor de Philodendron. 
  • Deze kamerplant houdt van een vochtige ondergrond. Dit wil niet zeggen dat de ondergrond drassig moet zijn. 
  • Idealiter staat deze plant in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Je kan dit nabootsen door de plant nat te sproeien met watervernevelaar. 
  • Aangezien deze plant veel zuurstof nodig heeft opteer je best voor een luchtige potgrond. 
  • De Philodendron is een snelle groeier. Hierdoor heeft deze plant regelmatig extra voeding nodig. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.