Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand maart : Anemoon

Snijbloem van de maand maart : Anemoon

Anemoon

Anemonen zijn bolbloemen uit de ranonkelfamilie. Ze zijn voornamelijk te vinden in een gematigd klimaat. Je vindt ze terug in meerdere kleuren, zoals wit, rood, blauw, paars, geel,..De meeste anemonen bloeien in het voorjaar. Een geschikte Snijbloem van de Maand maart dus!

Anemonen hebben grote bloemen en een zwart "hart". Er zijn wel 120 verschillende soorten. De naam is afgeleid van het Griekse woord "anemos", wat wind betekent. Het zaad is namelijk pluizig en wordt dus door de wind verspreid. 

Tips

  • Koop of pluk de bloemen wanneer de knoppen al een beetje geopend zijn en snij 2-5cm van de steel met een schoon scherp mes of snoeischaar alvorens ze in een vaas te zetten.
  • Op vaas gaan anemonen zeker een week of langer mee, zolang ze in een schone vaas met schoon water met snijbloemenvoedsel staan. Je kunt ook nog een schepje suiker of een dopje natuurazijn in het water doen, zodat het water langer schoon en fris blijft. Zet de anemonen (net als andere snijbloemen) niet in de volle zon, op de tocht of in de buurt van rijpend fruit
  • Zorg dat de anemoon niet uitdroogt, of deze nu in de volle grond of in een grote pot of kuip staat, maar ‘natte voeten’ waardeert hij ook niet, dus de grond moet goed gedraineerd zijn. Ze houden van een lichte staanplaats, halfschaduw is ook prima dus. 
  • De uitgebloeide bloemen verwijderen en dan kan je anemoon nieuwe knoppen aanmaken. 
  • Planten in volle grond doe je best in oktober. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak je gazon klaar voor het voorjaar

Geef je grasmat na de koude wintermaanden wat extra liefde en aandacht. Deze tips helpen je je gazon dit voorjaar weer in topconditie te brengen!

Lees meer...
5 gewassen voor de makkelijk moestuin

Voor wie nog groene vingers moet kweken zijn er een aantal makkelijke groenten en kruiden die gegarandeerd groeien en bloeien. Wij zetten vijf aanraders voor je op een rijtje.

Lees meer...
Favoriete vroege voorjaarsbloeiers

Verlang je ook zo naar de lente? Kom dan langs in ons tuincentrum om de fijnste vroege voorjaarsbloeiers te scoren!

Lees meer...
Ontdek onze favoriete bijenplanten

De eerste bijen ontwaken nu, net als de eerste gezellig dikke hommels. En ze hebben honger. Je doet ze dan ook een groot plezier met deze bijenplanten.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.