Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Snijbloem van de maand maart : Anemoon

Snijbloem van de maand maart : Anemoon

Anemoon

Anemonen zijn bolbloemen uit de ranonkelfamilie. Ze zijn voornamelijk te vinden in een gematigd klimaat. Je vindt ze terug in meerdere kleuren, zoals wit, rood, blauw, paars, geel,..De meeste anemonen bloeien in het voorjaar. Een geschikte Snijbloem van de Maand maart dus!

Anemonen hebben grote bloemen en een zwart "hart". Er zijn wel 120 verschillende soorten. De naam is afgeleid van het Griekse woord "anemos", wat wind betekent. Het zaad is namelijk pluizig en wordt dus door de wind verspreid. 

Tips

  • Koop of pluk de bloemen wanneer de knoppen al een beetje geopend zijn en snij 2-5cm van de steel met een schoon scherp mes of snoeischaar alvorens ze in een vaas te zetten.
  • Op vaas gaan anemonen zeker een week of langer mee, zolang ze in een schone vaas met schoon water met snijbloemenvoedsel staan. Je kunt ook nog een schepje suiker of een dopje natuurazijn in het water doen, zodat het water langer schoon en fris blijft. Zet de anemonen (net als andere snijbloemen) niet in de volle zon, op de tocht of in de buurt van rijpend fruit
  • Zorg dat de anemoon niet uitdroogt, of deze nu in de volle grond of in een grote pot of kuip staat, maar ‘natte voeten’ waardeert hij ook niet, dus de grond moet goed gedraineerd zijn. Ze houden van een lichte staanplaats, halfschaduw is ook prima dus. 
  • De uitgebloeide bloemen verwijderen en dan kan je anemoon nieuwe knoppen aanmaken. 
  • Planten in volle grond doe je best in oktober. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De Strelitzia is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht.

...Lees meer...

Ben je op zoek naar een plantje waarmee je nauwelijks onderhoud hebt en ook laaggroeiend is om als bodembedekker te gebruiken?

...Lees meer...
Tijd voor tulpen!

Tulpen zijn dé remedie tegen een winterdip. Je kunt er nu binnen én buiten van genieten. Ons tuincentrum in Dendermonde geeft tulpentips.

Lees meer...
Pot en kuipplanten verzorgen

Dit is hét moment om de vorstgevoelige kuip- en potplanten die je nu in de winterberging hebt staan te controleren en te verzorgen.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.