Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand augustus: Caryopteris

Tuinplant van de maand augustus: Caryopteris

Deze zomerse plant wordt ook wel blauwe spirea, baardbloem of herfstsering genoemd. 

Caryopteris clandonensis 'Heavenly Blue', is een klein bladverliezend struikje dat tot 1,25 m hoog en breed wordt en zeer rijkelijk bloeiend met zoet geurende hemelsblauwe bloempluimen.

Ook de grijsgroene, lancetvormige bladeren zijn aromatisch en naar munt ruikend als men ze aanraakt of erover wrijft. Verder lokt de plant vlinders en bijen. 

De afmeting en langdurige bloei van juli tot oktober maken van deze caryopteris een bijzondere (half)heester voor de gemengde border of de kleine tuin. Slechts 1 keer per jaar dient deze gesnoeid te worden. 

Ze zijn bovendien ook droogte tolerant en geschikt voor de stedelijke omgeving. 

Let wel op, in te natte condities kan er wortelrot ontstaan. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.