Vandaag zijn wij helaas gesloten

Kamerplant van de maand november: Azalea

De azalea is een plant die tot de rhododendron plantenfamilie behoort. De kamerazalea is een prachtige, rijkbloeiende, romantische plant.

Kamerazalea's zijn bijna allemaal kleine, vrij bol groeiende heesters die hooguit 45cm hoog en breed worden, met leerachtige, 2-3cm lange, vaak eironde blaadjes. De bloemen staan in groepen aan de einden van de twijgjes. Ze zijn enkel of gevuld en ze kunnen wit, roze, rood of paars zijn. Ook tweekleurige bloemen zijn mogelijk.

De azalea als kamerplant past bij elk interieur. Veel of weinig plaats? Strak of modern? Er is een ruime keuze aan potmaten en kleuren.

Zet de kamer azalea echter niet buiten, want ze kan niet tegen de vorst.

Hoe de azalea best verzorgen?

  • Water: niet te veel, niet te weinig. Houd de potkluit van de kamerazalea steeds vochtig maar vermijd natte voeten. Geef een azalea nooit water langs de bovenkant.
  • Hoe koeler, hoe langer de azalea bloeit. Zowel binnen als buiten. In huis gedijt ze het best tussen 15°C en 22°C.
  • Zonlicht graag, maar vermijd direct licht. Het geliefkoosde plekje van een azalea is in de halfzon of schaduw.
  • Geen bemesting nodig. De azalea is sterk van zichzelf. Je moet haar dus niet extra bemesten. Handig toch?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.