Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand februari: Hamamelis

Hamamelis, beter bekend als de toverhazelaar is een struik of klein boompje wat zeer vroeg bloeit in de winter. Hij valt op door zijn gele of oranje/rode bloemen, die vanaf januari verschijnen op het kale hout. Sommige cultivars verpreiden een heerlijke geur tijdens de bloei, die vaak vanaf enkele meters afstand al te ruiken is. Een ander mooi kenmerk is de spectaculaire herfstverkleuring van sommige cultivars. Een mooie struik/boom, die erg geschikt is voor (kleinere) tuinen.

Hamamelis komt als solitaire heester goed tot zijn recht. De toverhazelaar is een langzame groeier, waardoor hij erg geschikt is voor een (kleinere) tuin, een voortuin of in de buurt van een terras. Door zijn vroege bloei en bijzondere najaarskleuren is Hamamelis een echte blikvanger voor de tuin. Wanneer je deze boom/heester plant tegen een achtergrond van wat donkere struiken of hagen komen de bloemen het mooiste uit. Kies de locatie met zorg want deze heester houdt namelijk niet van verplanten. Verplant altijd wanneer hij in rust is. De beste tijd om Hamamelis te (ver)planten is november tot en met maart.

Door de langzame groei is snoeien vaak niet nodig voor de hamamelis. Mocht je toch willen snoeien, snoei dan alleen als takken elkaar kruisen en knip de takken terug tot op een gezonde, jonge scheut.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De lente komt eraan... 15 tuintips voor maart!

Maak een goede start voor het tuinseizoen van 2023 met onze 15 tuintips voor maart!

Lees meer...
Maart: onderhoudstips voor de vijver

Met de winter achter de rug, komt de vijver langzaam tot leven. Het water is nog koud en de biologische processen moeten nog op gang komen, maar maart is de maand waarin we de vijver weer onder handen kunnen nemen. Hier zijn enkele taken die je kunt oppakken:

...Lees meer...
Groen in je slaapkamer en badkamer? Doen!

Voor elk 'stekje' is een plekje! Ontdek dus onze favoriete kamerplanten voor de slaapkamer en badkamer.

Lees meer...
Kamerplant van de maand maart: Strelitzia

De Strelitzia is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht.

...Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.