Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand februari: Hamamelis

Hamamelis, beter bekend als de toverhazelaar is een struik of klein boompje wat zeer vroeg bloeit in de winter. Hij valt op door zijn gele of oranje/rode bloemen, die vanaf januari verschijnen op het kale hout. Sommige cultivars verpreiden een heerlijke geur tijdens de bloei, die vaak vanaf enkele meters afstand al te ruiken is. Een ander mooi kenmerk is de spectaculaire herfstverkleuring van sommige cultivars. Een mooie struik/boom, die erg geschikt is voor (kleinere) tuinen.

Hamamelis komt als solitaire heester goed tot zijn recht. De toverhazelaar is een langzame groeier, waardoor hij erg geschikt is voor een (kleinere) tuin, een voortuin of in de buurt van een terras. Door zijn vroege bloei en bijzondere najaarskleuren is Hamamelis een echte blikvanger voor de tuin. Wanneer je deze boom/heester plant tegen een achtergrond van wat donkere struiken of hagen komen de bloemen het mooiste uit. Kies de locatie met zorg want deze heester houdt namelijk niet van verplanten. Verplant altijd wanneer hij in rust is. De beste tijd om Hamamelis te (ver)planten is november tot en met maart.

Door de langzame groei is snoeien vaak niet nodig voor de hamamelis. Mocht je toch willen snoeien, snoei dan alleen als takken elkaar kruisen en knip de takken terug tot op een gezonde, jonge scheut.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.