Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand februari: Hamamelis

Hamamelis, beter bekend als de toverhazelaar is een struik of klein boompje wat zeer vroeg bloeit in de winter. Hij valt op door zijn gele of oranje/rode bloemen, die vanaf januari verschijnen op het kale hout. Sommige cultivars verpreiden een heerlijke geur tijdens de bloei, die vaak vanaf enkele meters afstand al te ruiken is. Een ander mooi kenmerk is de spectaculaire herfstverkleuring van sommige cultivars. Een mooie struik/boom, die erg geschikt is voor (kleinere) tuinen.

Hamamelis komt als solitaire heester goed tot zijn recht. De toverhazelaar is een langzame groeier, waardoor hij erg geschikt is voor een (kleinere) tuin, een voortuin of in de buurt van een terras. Door zijn vroege bloei en bijzondere najaarskleuren is Hamamelis een echte blikvanger voor de tuin. Wanneer je deze boom/heester plant tegen een achtergrond van wat donkere struiken of hagen komen de bloemen het mooiste uit. Kies de locatie met zorg want deze heester houdt namelijk niet van verplanten. Verplant altijd wanneer hij in rust is. De beste tijd om Hamamelis te (ver)planten is november tot en met maart.

Door de langzame groei is snoeien vaak niet nodig voor de hamamelis. Mocht je toch willen snoeien, snoei dan alleen als takken elkaar kruisen en knip de takken terug tot op een gezonde, jonge scheut.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Houd het hoofd (en de tuin) koel

Er is warm weer voorspeld... Er zijn veel natuurlijke oplossingen om ervoor te zorgen dat je in de zomer niet wegsmelt, maar kunt genieten van het buitenleven met voldoende verkoeling. Ons tuincentrum geeft graag slimme 5 slimme oplossingen voor tuin en balkon tegen oververhitting.

Lees meer...
15 toffe tuiniertips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Planten die goed tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zongedroogde omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.