Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Tuinplant van de maand mei: Rhodanthemum

Tuinplant van de maand mei: Rhodanthemum

De Rhodanthemum of Marokkaanse Madelief stamt uit het Atlasgebergte in Marokko. De bloemen zijn wit of perzikkleurig en de plant behoort tot de Composietenfamilie (Asteraceae).

Ook in Australië komt deze wild groeiende composiet in veel soorten en ondersoorten voor.
De bloemen hebben witte bloemblaadjes, net als alle composieten en lijken dus op madeliefjes.

Uit deze productieve bloemen halen insecten hun kostbare nectar. De knoppen zijn op zichzelf al bijzonder: zwarte en zilveren bolletjes sieren de plant.

Rhodanthemum bloeit in de zomer en de herfst en is winterhard. Deze soort heeft geen problemen met droge, koude nachten en doet het prima in rotstuinen en tuinen aan de kust. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Top 10 hemelsblauwe bloemen

We wensen je een heel fijne Hemelvaartsdag met hopelijk een hemelsblauwe lucht, een stralend zonnetje én wat hemelsblauwe bloemen.

Lees meer...
Tuinmaand mei: 15 tips

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.