Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

De bloembollen zijn er!

DE BLOEMBOLLEN ZIJN ER!

Bloembollen bij Tuincentrum Vincent    Bloembollen tuincentrum Vincent Dendermonde  

 

WIE WAT WANNEER?

Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Hoe vroeger de bollen worden geplant hoe beter en vroeger ze zullen wortelen en gewas ontwikkelen. De beste periode om ze te planten is aan het begin van de herfst omdat dan de grond nog warm is en voldoende vochtig zodat de bollen snel wortelen, maw nu dus :-). Deze bollen zijn winterhard en kun je gewoon in de grond laten zitten, ze zullen volgend voorjaar gewoon weer uitlopen en bloeien.

Het is dus vanaf nu de tijd om bloembollen te planten om in het voorjaar te kunnen genieten van de mooiste kleuren en geuren in uw tuin. Door de juiste bollen te planten kan je vanaf januari al genieten van een prachtige bloementuin.

Hieronder hebben we een kalender voor jullie gemaakt met de bloeiperiodes van de populairste bloembollen:

Januari - februari: sneeuwklokjes, winterakoniet.
Februari - maart: krokus, lenteklokje.
Maart - april: narcis, sterhyacint.
April: hyacint, blauwe druif.
April - mei: kievitsei, tulp, zomerklokje.
Mei:  lelietje van dalen.
Mei - juni: boshyacint.
Mei t/m juli: sierui.

 

KLEURRIJKE TIP

Wil u genieten van een kleur- en geurrijke border? Kies dan verschillende bloembollen die een andere bloeiperiode hebben, zodat er vanaf februari tot mei/juni wel altijd iets in zijn volle glorie staat te bloeien. Bloembollen kunnen tussen vaste planten in de border worden geplant, maar ook in potten op het terras of balkon. Wees creatief en plant ook eens wat krokussen en kleine narcissen in het gazon.

      

 

DIY FLOWERGIFTS

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef dan eens bloembollen als geschenk!

Voor een verjaardag, als "doopsuiker", een originele weddingfavour of gewoon omdat je de nieuwe buren wilt verwelkomen in de straat. Het kan allemaal én je kan er vooral iets uniek en persoonlijks van maken. En zeg nu zelf, wie wil geen bloemenperk in zijn tuin of bloembak hebben? 

 

    

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die prima tegen 'natte voeten' kunnen

Het voorjaar verloopt wereldwijd ontzettend grillig. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Zaaien, maar niet maaien in mei

Zo'n verregend begin van het voorjaar is niet fijn voor ons, maar wel voor je planten. Met al die nattigheid van de laatste tijd schiet alles de grond uit. En nu de IJsheiligen weer vertrokken zijn kunnen we los gaan met het ter plekke zaaien van eenjarige bloemen voor de pluktuin, groenten en kruiden in de moestuin en nog veel meer. Wat je dan weer beter kunt laten deze maand is maaien.

Lees meer...
Pinksterbloemen en een wilde bloemenweide

Zie je ook bijna geen pinksterbloemen meer in de weilanden? Net als veel andere inheemse, wilde planten verdwijnen die helaas in rap tempo. Niet goed voor de biodiversiteit. Daarom geeft ons tuincentrum je nu graag tips voor het aanleggen van een wilde bloemenweide. Leuk klusje om mee te beginnen in het pinksterweekend!

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.