Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

IJZERHARDE PLANT

De Verbena Bonariensis, ook wel "IJzerhard" genoemd kan tot wel 2m hoog groeien. Deze sterke plant is ook winterhard en overleeft op alle grondsoorten. Hij staat liefst zonnig, maar niet te droog en kan wel een stootje wind verdragen. Hij zaait zich makkelijk uit en heeft een bloeitijd die in de zomer begint tot en aan de eerste nachtvorst. Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar, dan blijft hij mooi bloeien.

 

TRENDY NATUURLIJKE TUINEN 

Mooi afgelijnde strak gesnoeide tuinen zijn passé. We willen het wilder, ecologischer en kleurrijker!

De perennial garden is al enkele jaren in opmars. Er wordt gekozen voor vaste planten die in groepjes door mekaar worden geplant. Grassen gemengd met verschillende zomerbloeiers en wat vetplanten ertussenin, allemaal in één border - er zijn geen grenzen!

AND WE LOVE IT, want we moeten niet meer zwoegen en zweten in de tuin om het allemaal strak gesnoeid te houden voor als de familie eens zou langskomen, het mag allemaal wat losser en wat wilder groeien. Daarnaast doen we de biodiversiteit een groot cadeau, want verschillende vaste planten door mekaar betekent dat ze elk op een ander moment in bloei staan, waardoor er meer/makkelijker nectar en stuifmeel ter beschikking is voor onze zoemende vrienden. Verbena is een goed voorbeeld van een vaste plant die hommels en bijtjes aantrekt en als een ware magneet op vlinders werkt.  Enkel WIN-WIN dus...

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5 opfristips voor je kamerplanten

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Nu zaaien: eenjarige zomerbloeiers

Wil je deze zomer genieten van een bloemenzee aan zomerbloeiers? Niets leuker dan bloemen uit eigen tuin plukken en tegelijkertijd de bijen en vlinders aan voedsel helpen.

Lees meer...
Een zonnig kleurtje in de tuin

Zet jouw huis en tuin in het zonnetje! Oranje bloeiende bollen, tuinplanten en kamerplanten trekken de aandacht en zorgen voor een vrolijke en positieve sfeer.

Lees meer...
Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.