Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

IJZERHARDE PLANT

De Verbena Bonariensis, ook wel "IJzerhard" genoemd kan tot wel 2m hoog groeien. Deze sterke plant is ook winterhard en overleeft op alle grondsoorten. Hij staat liefst zonnig, maar niet te droog en kan wel een stootje wind verdragen. Hij zaait zich makkelijk uit en heeft een bloeitijd die in de zomer begint tot en aan de eerste nachtvorst. Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar, dan blijft hij mooi bloeien.

 

TRENDY NATUURLIJKE TUINEN 

Mooi afgelijnde strak gesnoeide tuinen zijn passé. We willen het wilder, ecologischer en kleurrijker!

De perennial garden is al enkele jaren in opmars. Er wordt gekozen voor vaste planten die in groepjes door mekaar worden geplant. Grassen gemengd met verschillende zomerbloeiers en wat vetplanten ertussenin, allemaal in één border - er zijn geen grenzen!

AND WE LOVE IT, want we moeten niet meer zwoegen en zweten in de tuin om het allemaal strak gesnoeid te houden voor als de familie eens zou langskomen, het mag allemaal wat losser en wat wilder groeien. Daarnaast doen we de biodiversiteit een groot cadeau, want verschillende vaste planten door mekaar betekent dat ze elk op een ander moment in bloei staan, waardoor er meer/makkelijker nectar en stuifmeel ter beschikking is voor onze zoemende vrienden. Verbena is een goed voorbeeld van een vaste plant die hommels en bijtjes aantrekt en als een ware magneet op vlinders werkt.  Enkel WIN-WIN dus...

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
DIY: zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Tips voor het kiezen van de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.