Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

IJZERHARDE PLANT

De Verbena Bonariensis, ook wel "IJzerhard" genoemd kan tot wel 2m hoog groeien. Deze sterke plant is ook winterhard en overleeft op alle grondsoorten. Hij staat liefst zonnig, maar niet te droog en kan wel een stootje wind verdragen. Hij zaait zich makkelijk uit en heeft een bloeitijd die in de zomer begint tot en aan de eerste nachtvorst. Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar, dan blijft hij mooi bloeien.

 

TRENDY NATUURLIJKE TUINEN 

Mooi afgelijnde strak gesnoeide tuinen zijn passé. We willen het wilder, ecologischer en kleurrijker!

De perennial garden is al enkele jaren in opmars. Er wordt gekozen voor vaste planten die in groepjes door mekaar worden geplant. Grassen gemengd met verschillende zomerbloeiers en wat vetplanten ertussenin, allemaal in één border - er zijn geen grenzen!

AND WE LOVE IT, want we moeten niet meer zwoegen en zweten in de tuin om het allemaal strak gesnoeid te houden voor als de familie eens zou langskomen, het mag allemaal wat losser en wat wilder groeien. Daarnaast doen we de biodiversiteit een groot cadeau, want verschillende vaste planten door mekaar betekent dat ze elk op een ander moment in bloei staan, waardoor er meer/makkelijker nectar en stuifmeel ter beschikking is voor onze zoemende vrienden. Verbena is een goed voorbeeld van een vaste plant die hommels en bijtjes aantrekt en als een ware magneet op vlinders werkt.  Enkel WIN-WIN dus...

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Egels in de tuin

Het gaat helaas niet goed met de egel. Hun populatie neemt al jaren af. Wilt u de egel een handje helpen? Zorg dan voor een egelvriendelijke tuin, die ook goed en veilig te bereiken is.

Lees meer...
15 tuintips voor oktober

Het tuinseizoen loopt op zijn einde, maar er is in de herfst nog genoeg te doen in de tuin. Of het nu weer een tijd veel te droog is of het weer dagen achter elkaar plenst van de regen.

Lees meer...
Opfriscursus voorjaarsbollen planten

Ze zijn er weer! In ons tuincentrum vind je vanaf september weer een grote collectie voorjaarsbollen.

Lees meer...
Voorjaarsbollen: laten verwilderen of in de lasagne

Eerder gaven we je op deze site van ons tuincentrum al een korte, handige opfriscursus over het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes.

Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.