Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

TUINPLANT VAN DE MAAND: VERBENA

IJZERHARDE PLANT

De Verbena Bonariensis, ook wel "IJzerhard" genoemd kan tot wel 2m hoog groeien. Deze sterke plant is ook winterhard en overleeft op alle grondsoorten. Hij staat liefst zonnig, maar niet te droog en kan wel een stootje wind verdragen. Hij zaait zich makkelijk uit en heeft een bloeitijd die in de zomer begint tot en aan de eerste nachtvorst. Verbena's zijn makkelijke tuinbloeiers. Als u dode bloemetjes ziet, knip die er dan even uit met een scherpe (snoei)schaar, dan blijft hij mooi bloeien.

 

TRENDY NATUURLIJKE TUINEN 

Mooi afgelijnde strak gesnoeide tuinen zijn passé. We willen het wilder, ecologischer en kleurrijker!

De perennial garden is al enkele jaren in opmars. Er wordt gekozen voor vaste planten die in groepjes door mekaar worden geplant. Grassen gemengd met verschillende zomerbloeiers en wat vetplanten ertussenin, allemaal in één border - er zijn geen grenzen!

AND WE LOVE IT, want we moeten niet meer zwoegen en zweten in de tuin om het allemaal strak gesnoeid te houden voor als de familie eens zou langskomen, het mag allemaal wat losser en wat wilder groeien. Daarnaast doen we de biodiversiteit een groot cadeau, want verschillende vaste planten door mekaar betekent dat ze elk op een ander moment in bloei staan, waardoor er meer/makkelijker nectar en stuifmeel ter beschikking is voor onze zoemende vrienden. Verbena is een goed voorbeeld van een vaste plant die hommels en bijtjes aantrekt en als een ware magneet op vlinders werkt.  Enkel WIN-WIN dus...

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak jouw tuin vlindervriendelijk

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Wij hebben de zomer al in de bol!

Wij hebben de zomer al in de bol! Letterlijk, want er zijn heel veel bijzondere bollen en knollen die prachtig bloeien in de zomer. Sommige ervan ken je vast, zoals de dahlia en begonia. Maar je kunt ook kiezen voor meer onbekende, exotische toppers.

Lees meer...

De walnoot, okkernoot of notelaar (Juglans regia) is een plant uit de okkternootfamilie (Juglandaceae). Omdat het geslacht Juglans eveneens walnoot heet, wordt deze soort voluit ook wel gewone walnoot of Perzische walnoot genoemd.

...Lees meer...
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent!

Velden met * zijn verplicht.